USPAVALO NE DELUJE!
Spoštovani dr.Rejec!
Enkrat sem to temo uspaval že začel pred nekaj dnevi!Sicer bi Vas to raje osebno
vprašal ker sem vaš pacient iz Rožne doline ( pravo ime je Andrej V.), ampak ker grem s starši na morje, sem moral svoj sestanek pri Vas odpovedati, tako, da se sedaj poslužujem tega foruma!
Problem je samo v tem, da mi upavalo obakrat ni prijelo, samo ne vem zakaj ne!
Prvič sem vzel 15 mg sanvala, kar ni tako majhna doza, pa potem, ko nikakor nisem mogel zaspati še 5 mg apaurina!Naj povem, da sem uspavalo vzel zaradi izpita, ki me je čakal naslednji dan in da niti nisem bil pretirano živčen!Ko me je čakal še ustni del izpita nekaj dni kasneje sem vzel 20 mg sanvala, kar mislim, da je maksimalna doza, pred spanjem sem bil rahlo zaspan, nisem pil nobene kave, a spet nisem mogel zapati!Naj povem, da drugače nikoli ne jemlem uspaval ali pomirjeval, ker nimam nobenih problemov z spanjem, niti nisem živčen!Ali mogoče nisem mogel zaspati zaradi Aurorixa, ki ga jemlem po 600 mg dnevno!Si pa nisem upal kombinirati pred spanjem sanvala in v večjih dozah apaurina, ker ne vem kako medsebojno učinkujeta!Ali mi svetujete kakšno drugo uspavalo!Izpit sem kljub neprespani noči naredil, čaka me še en septembra, bi pa res rad zaspal vsaj za 3 ali 4 ure pred izpitom !Za nasvet se Vam vnaprej zahvaljujem!
l.p.
Boštjan
Spoštovani Boštjan,
kadar študent meddvema izpitoma napravi skoraj enoletno pavzo, spremlja vsako opravljanje izpita enaka napetost, kot pri prvem,če sem dodamo še breme pričakovanj ( vaših in pričakovanj vaših staršev), dobimo napetost, ki je kos vsen uspavalom tega sveta.V svoj krvni obtok ste v dnevu pred izpitom iztočili več adrenalina, kot v vseh dneh poprej, zato se ne smete čuditi,da se je vaša budnost podeseterila.V bodoče boste odlično spali,če pavze med izpiti ne bodo predolge, se pravi ,da boste potrebno pozornost enakomerno razporedili. Po vsej verjetnosti boste ob rednem kontinuiranem študiju ( ne v zagonih) lahko spali tudi brez uspaval( včasih si je koristno privoščiti malo športa!)
dragi boštjan!
tudi jaz sem imela podobne težave pred izpiti – nisem mogla spati in sem bila na izpitu na smrt utrujena. nato pa sem našla popolnoma enostaven način, kako mirno zaspati – zadnji dan pred izpitom nisem nič (ampak popolnoma nič) več študirala, temveč sem delala nekaj samo zase – npr. izlet, kino, branje,….
poskusi, morda bo tudi tebi pomagalo.
lp. marija