uspavalne tablete
Ze vec dni ne spim in me zanima,
ce kdo od vas jemlje uspavalne tablete … katere
in ce se jih dobi brez recepta?
Lep vecer se naprej,
Marjeta
Daj prej poskusi naravne metode, da se tablet ne navadiš! Pojdi se kam fino razgibat, da boš zvečer utrujena, pred spanjem popij kakšen čaj za pomiritev ali spij kozarec mleka. Drugače se pa blaga uspavala pomoje dobi v lekarni brez recepta ali pa pojdi k osebnemu zdravniku zaradi nespečnosti!
Lp Zoya
Včasih jemljem Helex,ki ni uspavalno sredstvo,ker deluje na drugo.Od lahke “oborožitve” pa ti svetujem(če je res tako hudo!) persen forte.Če nisi zasvojena s kakšnimi drugimi psihofarmaki,bo čisto zadostoval.
Če povem pa še po moje,en dober sex je več vreden,kot 100 prozacov in ostale kemije :))
Lepo spi,kakorkoli
SP
Jaz sem se pa čisto navadila, da imam mesece, ko ne spim več kot 3-4 ure, pol pa pride kak teden alli dva, ko skoraj vse nadoknadim.
Uspavalne tablete, ki jih dobiš na recept in so kar vredu so SANVAL 5mg in 10mg. Povprašaj zdravnika
Sem total proti temu, zato moje mnenje-nikar!! Kot je ze bilo predlagano, zmuci se s telovadbo, ne prepozno, ker bos prebudila telo, vsaj pol ure pred spanjem ne delaj nicesar, niti tv, niti knjiga, sploh pa se ne prehranjuj pozno, vsaj 3 ure pred spanjem ne jej, spij kozarec toplega mleka z medom,ampak pocasi, ne vlivati vase, kaksna meditativna glasba, da te umiri, poskusi z jogo, 100 nacinov je, samo ne se posluzevati tablet!!!
Vsi imamo kdaj neprespane noci, tud sama sem pred kratkim imela 14 dni nespanja, verjetno stres, neresene skrbi v podzavesti…
Ko si pripravljena za spanje, si z zaprtimi ocmi v mislih govori:”utrujena sem in zaspana”, poskusaj si predstavljati kako spis, pri tem globoko in pocasi dihaj…ne bo slo takoj, cez nekaj casa bo pa ziher ratalo!
mirno noc!
Uspavalnih tablet na kemični osnovi se ne dobi brez recepta (hvalabogu!). Dobi pa se Persen forte, ki je na naravni bazi.
Aja, ves kaj pomaga:pivo, spi 1 dcl piva pred spanjem! ali pa kaksne hmeljeve tablete!
lp
2 dcl toplega mleka in eno veliko žlico medu 1/2 ure pred spanjem. (ce nisem bil dovolj jasen … to zmesaj in pazi, da mleko nima vec kot 40 °C)
maestro
Jaz predlagam kakav! To mene zaziblje v spanec takoj! Sem pa tudi jaz ze imela rzne nespecnostne noci. Ce nisem sla vsaj ob 10h spat, in ce sem sla sele okrog 1h , vstat sem morala pa ob 6h, sploh nisem mogla- zarad psihe zaspat, skozi sem gledala na uro in skrbelo me je, da bom nenaspana, zdaj sem se nekak pobrala, spim od 10h do 6h kot top. Poskusi se navadit na en bioritem, da hodis vedno ob istem casu spat, predlagam pred 10. uro, ker v casu od 11h do kakih 4h se najbolj fajn naspis. In si ob 7h zelo fajn naspana. Za pomoc pri spanju se dobi brez recepta SANOSAN (mislim da je na osnovi hmelja), pri nemirnosti pa persen ali deprim (ŠENTJANŽEVKA), vse je na rastlinski bazi. Najbolje je pa se vedno sprehod, tek, tv in kakav pred tv-jem
Forum je zaprt za komentiranje.