Najdi forum
    Spoštovani,

 

predno me napadete… Znašla sem se v grozni situaciji.

V družini smo imeli smo. In ker se drugače ne znam spopasti s tem kot z lexaurini in sanvali, sem sedaj v veliki krizi. Moja zdravnica je namreč odsotna, njena nadomestna me pa želi pozdraviti z dihalnimi vajami, ki pa meni žal ne pomagajo.

Čeprav je to prepovedala tema, me zanima, ali morda kdo ve, kje bi se dalo dobiti kakšno škatlico, saj je stanje res nevzdržno. Tako zame kot za družino, ki me gleda.

lp

Navadno predpišejo pomirila in uspavala starim ljudem, ki tako in tako ne morejo spati. Imaš morda v žlahti, kakšno starejšo osebo, kakšno staro mamo ali pa kakšno teto, ki bi ti bila pripravljena dati kakšno škatlico?

Pozdravljeni!

Razumem vašo situacijo in poudarjam pomen iskanja ustrezne podpore. Če se počutite zelo slabo in ne morete počakati na redni termin pri zdravniku, je ključnega pomena, da poiščete nujno medicinsko pomoč ali se obrnete na najbližjo urgenco, kjer vam lahko zagotovijo takojšnjo pomoč, ki jo potrebujete v tem kritičnem trenutku.

Prav tako je pomembno razmisliti o psihološki podpori in psihoterapiji, ki lahko igra ključno vlogo pri razreševanju temeljnih vzrokov težav, zaradi katerih se pojavljajo simptomi, s katerimi se soočate. Psihoterapija ponuja prostor za raziskovanje, razumevanje in obdelavo čustev, misli in vedenj, ki lahko prispevajo k vašemu trenutnemu stanju. S pomočjo usposobljenega terapevta lahko razvijete strategije za obvladovanje in načine za spoprijemanje z izzivi, kar lahko vodi do trajnejših in bolj učinkovitih rešitev za vaše težave.

Poleg tega, če z nadomestnim zdravnikom ne najdete skupnega jezika, je smiselno iskati drugo mnenje ali se obrniti na drugo zdravstveno ustanovo, kjer bi lahko pridobili ustrezno zdravljenje. Včasih je potrebno vztrajati in iskati dodatno pomoč, da najdete najboljšo pot naprej za vaše zdravje in dobro počutje.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close