Najdi forum

Usodna privlačnost se je razblinila:)

Pozdravljeni ponovno,
Moram vam povedati da se je usodna privlačnost razblinila ko sva se z to “usodno privlačnostjo” srečala osebno. Bila sem vesela in malce razočarana obenem, na koncu pa sem si oddahnila. Velikokrat si ljudje v glavi naslikano različne predstave in ob tem se porajajo čustva…V bistvu z sanjarjenjem prikličemo čustva. Čeprav sem bila malce razočarana….sem vesela …..
Je pa na drugi strani (pri njemu) sedaj šele dobro zavrelo…se mi kar smili, vendar sem mu povedala da bova le prijatelja.

Ostajam zvesta…in…brezmadežna ;)))))
M.

Draga Merlin!

Me veseli, da se je tako končalo in verjamem, da ste bogatejši za nova spoznanja in razumevanje medsebojnih odnosov. In to na srečo brez velikega trpljenja (največkrat se največ naučimo takrat, kadar ni vse tako, kot smo si zamislili ali si želimo in potem trpimo).

Res je, kar pravite – velikokrat si v svoji glavi (razumu) naslikamo idealne oz. želene podobe, ki potem prebudijo naša čustva (misli zelo vplivajo na čustva). Zato je zelo pomembno, kakšne misli gojimo – modrost pravi, da so nam pravilne misli bolj v pomoč kot oče, mati in vsi prijatelji.

Razblinjenje pa je zelo dober izraz za čustveno privlačnost, strast, zaljubljenost … Slej ko prej se razblini, potem pa “pristanemo” na
realnih tleh. Narava naših čustev je pač takšna in to je vredno upoštevati pred “trdim pristankom”.

P. S.
Za tiste, ki morda pogovora niste spremljali od začetka. Ta tema se navezuje na temo Usodna privlačnost, ki je že objavljena.

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close