Najdi forum

Uši na korenčku

Na korenčku sem opazila uši. In sicer tik nad zemljo in tik pod zemljo. So svetlo sive barve. Kaj naj naredim, da mi ne bodo uničile pridelka?

Hvala!

Tudi sama sem opazila isto, pa sem mislila, da je to posamezen primer, ker pri meni niso po celi gredi. Tako je zaenkrat ušiv le del pridelka in stvari nisem posvečala kakšne pozornosti.

lp

Nujno pojdi v kmetijsko apoteko v Semenarno in razloži težavo. Svetovali ti bodo, kako in kaj. Meni so že velikokrat! Taka kmet. apoteka je v vrtnem centru Kalia na Rudniku in v BTC-ju. Imajo agronome, ki ti svetujejo!

Če želite korenček kmalu uporabiti, potem vam priporočam, da ne storite nič. Korenček je najbrž primerno debel in škoda je da si sami sebi dodajate ostanke insekticidov v prehrano, če to ni nujno o. Uši dobro razredčijo ličinke pikapolonic, ki se bodo v naravi vsak čas rauzmnožile tako, da uši ne bodo večl problem.

Če je korenček še mali ga poškropite z insekticidom za kratko karenco, to je dobe od takrat, ko ste škropili do taktrat, ko korenček izkopljete. Pri nakupu bodite pozorni na to da je sredstvo registrirano za ta namen in tako uporabo, ne glede na to kaj vam bo trdil prodajalec. To piše v priloženem navodilu.

poglejte na forum ušive vrtnice!

New Report

Close