Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja UŠI- električni glavnik

UŠI- električni glavnik

Danes so me klicali iz vrtca (včeraj pa že 5 drugih mam), da ima otrok uši. Očka je že zašibal po njega in kupil šampon. Zanima me, če se splača kupiti električni glavnik – ni ravno poceni, vendar če je učinkovit, ga bom nabavila.

Hvala!

Še nekaj mi ni jasno: vsak dan pošljejo domov po nekaj otrok. Ne bi bilo bolj pametno, da bi 1 dan ostali vsi doma (če že) in bi tudi igralnico dezinficirali. Tako lahko jaz mojemu ubijem uši, pa kaj, ko jih lahko jutri spet dobi itd. itd.

Eni pravijo da je ok eni da ni. Baje za piskat tudi če je smet na glavi ne samo uš ali gnida. Tako da kar sem se jaz menla jih je bilo več proti.

kaj pa vem, če bi bila še enkrat na istem ga ne bi več kupovala. Javlja samo če najde uš, gnid pa ne zazna in moraš še vedno ročno prečesavat in obirat, da je kaj uspeha. po moje škoda dnarja.

Ko sta mala dva dobila uši, smo preizkusili šampon, glavniček…Ko sem nad lekarniškimi izdelki že obupala, sem uporabila navadno mandljevo olje v obilnih količinah in mu dodala eterično olje čajevca (2 kaplici). Za eno uro sem jima glavo zavila v alu-folijo, potem pa temeljito razčesala lase z gostim glavnikom. Uspelo nam je odstraniti uši (olje jih je zadušilo) in gnide ( odlepile so se od las). Glava kljub temeljitemu umivanju ostane malo mastna, UŠI PA NI!!!

Baje, da se gnide fino odlepijo pri temle šamponu (ga imajo tudi v lekarnah).

Samo za uši je pa baje boljši nek drug. Jaz bi verjetno kar kombinirala – najprej tega, da se odlepijo gnide in potem še tistega ta močnega za uši. Potem pa še glavnik (samo ne električni, pač pa navaden za gnide).

Predvsem je pa pomembno prekuhati posteljnino, pliškote, oblačila. Mislim, da šele nad 60 stopinj voda ubije uši in gnide. Za oblačila, ki se lahko perejo na manj, pa obstaja .

samo za uši, ne pa za gnide.

Idejo za mandljevo olje sem dobila ko sem gledala sestavo Parasidose losjona. Cenovno pride mnogo bolj ugodno (v 14 dneh sem za šampone potrošila cca 100 EUR), je pa resnično nujno, da opereš vso posteljnino, oblačila in pliškote nad 60 stopinj.
Še to: Parasidose imajo tudi v Sanolaborjih, stane pa okoli 13 EUR.

Mi smo uporabljali nix z glavničkom in so gnide lepo šle dol. Je pa res, da v navodilih piše, da moraš imeti šampon oz. kremo na glavi 10 minut, jaz sem ga pustila 20.

lp

Pri nas je glavniček zelo pomagal, seveda pa sem glavo umila še z Nixom. prijateljica prisega na navadni Biokil. Sliši se smešno, vendar ni prva, ki ga je uporabila in menda res pomaga..Ne vem, sama še nisem poskusla.

New Report

Close