Najdi forum

uši

To ni res! Kljub redni preventivi(na 2-3 tedne se peremo z Nuxi-jem proti ušem) jih je prinesla iz šole. Zdaj pa mene zanima, ali vam katera zdravnica kdaj da bolniško zaradi tega? Nimam več dopusta…
A totalno nočejo dati a se jih da pregovorit?
Popi… bom!!!

Ko je naša prinesla uši domov, sem jo umila s tistim šamponom, ki vse pomori in jo naslednji dan poslala v šolo, saj tako ni imela nič živega na glavi. Vsak dan sem ji gledala glavo in ji vsak dan ubila kakšno gnido, čez en teden še enkrat šampon, pa spet dnevno preverjanje, Pa potem še enkrat šampon in je bilo konec. V tem času nisem na glavi nikoli našla nobene žive uši.
Zakaj bi bila potem doma?
Se mi zdi brez veze, ko učiteljice pravijo, naj ostanejo doma.
Če lepo poskrbiš, ne bo nobenemu uši stresala.
Problem je tam, kjer starši ne pregledujejo in ne reagirajo, tako, da je glava res polna uši, pa še potem po možnosti ne dajo gor šampona.
Mi smo jih imeli že ene 3x v zadnjih dveh letih.

Preventivno pranje z NIx-om je oprosti izrazu – bedarija.
Dokler je ušivost v šoli prisotna je treba glavo ročno pregledovat vsak dan.
Zato se pa ušivosti ne rešimo,ker operemo glavo z šamponom proti ušem in pošljemo otroka v šolo ”med uši”!Zagotovo še isti dan prinese domov novo uš.Govorim iz lastnih izkušenj.
Drugače pa bolniška ne pripada,kar je seveda druga plat te zgodbe.Jaz sem potem enostavno ”dobila vročino” in sem se slabo počutila in bruhala in sem dobila bolniško.(Žalostno,da sem morala lagat,še bolj neodgovorno bi bilo,če bi uši prenesla na koga v službi ali na avtobusu)

jaz pa bom dodala še nekaj,

kaj pa cena teh šamponov, saj bankrotiraš, cena enega je čez 6 eur? To bi po mojem moralo biti na recept,

K.

http://www.alpoja.si/sl/izdelki/91/sampon_za_odstranjevanje_usi.html?type=product_group

Prosim vas lepo:))))

Uši ne skačejo, ne letajo…torej, če se v službi ravno ne dotikate sodelavcev z glavo, jih boste težko prenesle.

-in ko so uši v šoli, bi pol razreda manjkalo ali več, ker eni bi jih že imeli, bi bili doma, drugi bi se jih pa bali, pa bi tudi bili doma…tretjim, ki jim je pa čisto ravno, pa sploh ne pregledajo glave in jih veselo prinesejo še drug mesec v šolo.
Zato je včasih obstajal en dober način: pogledala je učiteljica in opozorila starše…in to pogrešam tudi v teh časih, sploh otroke staršev, kateri še na govorilne ne hodijo….

-in nazadnje, na škatlah šampona piše, kaj so uši, kako se prenašajo …in da se jih ne odstrani samo z umivanjem s šamponom, ampak se po uporabi šampona, ki pomori žive uši, gnid pa ne vseh-prečesuje lase z priloženim glavničkom in se gnide tudi fizično uniči…
vse to je sicer sila zamudno in neprijetno delo, je pa najbolj učinkovito.

Ker se gnide razvijejo v enem tednu, je treba postopek ponoviti približno čez en teden-če nismo prepričani, da smo vse uničili ali da je otrok v šoli spet dobil nove žive uši

Otrokom je treba pa razložiti, da se ne dotikajo z glavami sošolcev, ker so uši..pa preventivno jim lase še polakirajte ali namažite z želejem;)

Pri nas smo uši taprvo pomorili z omenjenim šamponom Nux in elekrtonskim glavničkom. Naslednji dan je šla hči normalno v šolo, sem pa preventivno glavo umila na koncu še s kisom in jo po suhih laseh našpricala z lakom za lase. To dvoje ušem preverjeno smrdi. Kakih deset dni smo še pregledovali glavo in česali z elektronskim glavničkom in to je to. Drugače pa se mi kisa in laka poslužimo takoj, ko je v šoli alarm za uši in od takrat jih še ni dobila.

Z Biokillom jih garant in najceneje odpraviš!

nasa mlajsa hci ima usi ze en mesec pa sploh nismo vedeli,da jih ima.praskala se je veliko in nato smo pac pozabili na to.potem pa kar naenkrat vidim na njenih laseh ogromne usi .bilo jih je veliko.hitro smo ukrepali in kupili sampon NIX. nanesli smo ga na glavo.ko smo lepo mislili,da smo se jih znebili naslednji dan starejsa hci najde na njeni glavi se 15 usi. GROZA vam povem.In potem sem znova menjala poustre,sesala stanovanje,oprala obleke itd. Naslednji dan smo ji spet nanesli sampon NIX in bili smo prepricani,da smo usi pobili,ker je imela glavo zelo cisto.naslednji dan pa se dodatnih 5 usi. mislila sem da popenim.ne vemo kaj naj storimo.verjetno bom hceri kupila preliv za lase.to baje ubije usi ,ker jim smrdi.drugace pa naj bi deloval se KIs,ali pa ce pospricate z Lakom Za Lase.
se zdaj se borimo v boju proti usem in ce ima kdo kak predlog ,prosim
NA PLAN Z NJIM!

LP.obupana mamica

nič odgovorov na moje vprašanje? sem mislila,da tukaj ljudje odgovarjate.
;(

Ja najbolje je da jih preliješ z Kisom ali Lakom za lase.Lahko tudii z Biokilom.Tudi moja hčer jih sedaj ima in se borimo.Seveda pa moraš malo počakati na odgovore ker je res malo ljudi na teh straneh..vso srečo pri odstranjevanju
LP.

Torej, dragi moji, ni panike, samo po denarnico, tudi ob pol desetih zvečer dobite v lekarni losjon PARASIDOSE, ki stane 100ml 16 evrov, namažete, bedite še do polnoči, vmes hitro preoblačite ko nori posteljnino, nato pa sperete in z glavničkom, ki je v tej ceni in v tej škatlici-super bel glavniček, vam povem, vidite vse uši in gnide prečešete lase in konec-ni jih več. Naj vam povem, da smo dobile uške kar vse tri, jaz in moji dvojčici, jaz najverjetneje od otrok v šoli, saj sem učiteljica v prvem razredu,( no tolk da če mi kdo zavida vse dolge počitnice, naj pride kar po uši v šolo, ha, ha, ha.), ta male pa od mene, kar sicer ni nujno- lahko da so v njihovi šoli, a ne???Postopek bomo ponovile čez tri do pet dni in SRČNO UPAM, da se ne pojavijo, ker se mi že meša od pranja in sušenja.Pa lahko noč!!

v glavnem….
samo ne obupati..kot sem skoraj jaz…imam dva sinova, oba prinesla uši iz šole in vrtca..poskusila vse…nix(ni vreden 11 eur),paranit(no taje malo boljši)….a na koncu je ostalo le eno…mašinca za striženje las…na0,03…tamali je bil vesel, večji pa take krokodilje solze…ampak pomagalo pa je…z glavničkom še samo dol pa vse one grdopokajoče gnide (če še katera po tako agresivni kuri ostane)….za sebe še ne vem kaj bom (imam namreč lase preko polovice hrbta in se mi jim ni odreči), sicer sem najdla dve uški, gnid pa še ne….tako da čakam…zmes pa vsak dan pražim lase z vsemi mogočimi žavbami, v upanju da bom pa le z kakim kvalitetnim masakrom zadela šibko točko uši…o pranju ne pabim govorit…vsi ste ga sprobali…za tiste, ki nimajo najbolj polne omare…definitivno priporočam skrinjo…je najhitrejši morilec (a bog ne daj glave vanjo tiščat..to ne pomaga) je pa res, da dobite migreno..pa manj srbi…zdaj grem pa sprobat še…kot prvo kis….da vidim če se bodo moje uši kaj kislo držale…pol jih pa čaka še ravnanje z ravnalcem las…in če jih ta dodatna kombinacija ne spravi z moje glave…jih bo pa verjetno taft (pol drogerije tafta), ki bo jutri gor držal mojo afro frizuro…..če pa bo koga zanimal razplet moje ušive zgodbe…ali če se lepše izrazim….kako dolga je bila delovna doba mojih uši….z veseljem napišem odgovor…..

p.s. je pa res….mašince za striženje še nisem pospravila (razkužila ja)…pa naj kdo reče da življenje ni ušivo…

joj mi smo se uspešno rešili (po dolgem mučenju) teh uši zdaj pa smo jih po 3 mesecih spet dobil
in jst mislim da bom glih popenlaa. Pa še tej preparati k nč ne pomagajo pa še bankrotiraš!
uši pregledujemo vsak dan z električnem glavničkom, pa tud z kisom sm probala in se mi zdi da pomaga. pri nam jih imamo vse 4 punce in si ne mislimo zaradi tega ostriž glave!!!
upam da se jih bomo rešil!

PS:A BIOKILL RES POMAGA???

Pri nas smo probali ze use mozne sampone in ni pomagal noben …
Potem mi je pa kolegica rekla, da so pri njih to resli z Eurax-om … Jst sm ga dobila pri zdravnici na recept, namenjen je pa za garje, k brez recepta nevem ce se ga lahko kupi,pac sla sem k zdravnici ji povedala kaksno je stanje in mi ga je dala brez problema, k pac tut pri nas smo 4 punce in da bi se vse na kratko postrigle ne pride v postev … u glavnem namazes glavo in gor ga moras pustit 24 ur,potem pa speres in polijes glavo se s kisom. Pomaga 100%

Danes sem dobila uši! našla sem jih kar 20. kaj naj naredim !?! oprala sem se že z šamponom NIX a ne pomaga prav veliko. ima jih tudi moj brat zato smo zamenjali že posteljnjine, oblačila, brisače itd. Vse me srbi in res nevem kaj naj naredim! ravno prej se si že spet česala lase z glavničkom in ugotovila da jih imam še kar celo glavo. PROSIMM POMAGAJTE MII!!!!!

Hej moja sestra je dobila uši! Zato ker nismo vedeli kaj narediti smo odšli v lekarno in kupili šampon za otroke. Odidi v lekarno in naj ti dajo 1 šampon za otroke. Res pomagajo.Mi smo to storili in zginili so. Nikoli več se ni ponovilo. Do takrat ni hodila v šolo.Zdaj je pa vse v redu.

TJAŠA KRNJIĆ. Če potrebuješ še kakšen nasvet, katerikoli nasvet sem tukaj zate.

Pozdravljeni,

Moram posredovati svojo izkušnjo… Jaz sem dobila uši kot obiskovalka od punčke iz vrteca.. In ko sem to zvedela sem bila obsedena s tem ta sprevim tega hudiča dol s svoje glave.. Bala sem se da bom še na koga v familiji prenesla, tako da sem vsak dan prala posteljino svoje bisače na 90 stopinj, probala z vsemi možnimi šamponi za uši in preparati – kis ter skoraj bankrotirala.. Mislim da sem porabila za te šampone okrog 160 evrov Vendar mi ni nič pomagalo.. Ker očitno so te zadeve preblage..
Na koncu sem prebrala na enem tujem forumu, da naj probam z barvo za lase… In neverjetno… Kupila sem navadno rjavo barvo in sem jo sicer mela malo dlje gor, in je uspelo!! Neverjetno! Kasneje ko so mi domači pregledovali lase so našli ogromno umrlih uši in gnid.. Mislim da so samo še dve našli živi, kar so mehansko odstranili in to je bilo to! Tako da odrasli lahko probate na tak način… Z otroci je pa verjetno malo težje.. Sratka želim vam čim hitrejši uspeh pri reševanju te nadloge! Lep pozdraV!

Ne pomaga, če imajo pa že v vrtcu pramene. Pa tisti peroksid, ki pobije vse živo, pa še lak in uši začnejo bežati proti beguncem.

Moja izkušnja z ušmi je naslednja. Ko se pojavijo uši je najbolje imeti mastne lase, ker se uši najlažje primejo na čiste lase. Ko pa so enkrat uši na glavi pa ne rabite kemikalij preveč na glavo zlivati, obstajajo učinkoviti ekološki šamponi PLUDEPOX iz eteričnih olj. Ko se pojavijo uši je mogoče tudi dobro da se uporabi razpršilo,da se uši prav izogibajo.

New Report

Close