Najdi forum

Tudi pri nas smo imeli že večkrat probleme z ušmi. Moja hči ima izredno goste in daljše lase. Razni šamponi kot je npr. Nix so bili “blažev žegenj” se pravi neučinkoviti, edina stvar, ki pri nas deluje je emulzija Eurax. Na glavi jo moraš imeti sicer 24ur, tako, da mi to terapijo potem izvajamo recimo v petek zvečer, v soboto ima na glavi šild kapo ali rutko do večera in samo ta stvar nam je zares pomagala, da ni bilo treba k frizerju. Pa še na recept lahko dobiš to pri pediatru.Seveda pa je potrebno tudi izčesavanje z glavničkom.

Obstaja čist naravno olje, šampon, pa še preventivni spraj proti ušem Ovopid, otrok ni imel rdečega lasišča in prhljaja, kot pri tistih umetnih.Dobi se ga v Sanolaborju. Je pa treba biti pri ušeh natančen in večkrat ponavljati postopek.čez en teden se iz gnid spet razvijejo uši in če nisi dobro odtranil gnid, si potem spet na začetku 🙁 Verjamem, da je pri puncah z dolgimi lasmi to težko, mi imamo na srečo kratke.

Uspešno premagali UŠI ! 😀 😀
sem si dala KIS na glavo in to parkrat ponovila.100% KIS ,ki ga NE razredčite z vodo.
verjemite drugega sranja ne potrebujete.
EDINO NIX in potem sperete s KISOM. če vidite ponovno UŠ postopek ponavljate dokler ne crknejo . za gnide pa je ravno kis ,ki jih ubije,preostale gnide pa izčešite iz las.

NAM JE POMAGALO!
LEP ”NEUŠIVI” POZDRAV,ANI.

ojla punce.
Prosim, če lahko poveste iz kje ste, ker me zanima če se moram kaj bati uši zdaj ko sem otroke oddala v šolo? Vsaj pribljižni konec Slovenije, če že nočete napisati kraja v katerem živite. Hvala

uške so povsod po Sloveniji, sem sicer iz Ljubljane. Med počitnicami jih otroci dobijo v raznih kolonijah,…

Mi smo se jih tudi rešili z Ovopid 100% naravnimi izdelki. Najprej namažeš z oljem, ga pustiš 40 min učinkovati in vam uniči in gnide in uši. Nato z glavničkom odstraniš gnide, opereš s šamponom imaš pa zraven še preventivni sprejček, da jih ne dobiš več nazaj. Sicer pa že šampon deluje delno preventivno.
Ne bi vam svetovala špričati otroških glav s Pipsi in Biokili, ker je to zelooo škodljivo, saj je po glavi ogromno kapilar in gredo vsi ti strupi v kri.

Ja nix je res groza jaz bi predlagala da si vsak dan ko si umivate glavo z glavnikom počešete lase. To sem naredila jaz in…UŠI NI VEČ.Zelo sem vesela.

mene pa zanima če gdo ve pri kašni temparaturi lahko uničiš uši oz. gnide je para sesalnika dovol!!!

Zivijo moj otrok je dobil u vrtcu uši jast sem ih pa dobila od njega mam zelo goste dolge lase in mi ih zal nima kdo pregledati.oprala som si lase samponom za uši in ih zlikala zvecer sem pa opet nasla eno bolho ki se veselo skakala kako dolgo bo trajal da se ih znebim zdaj imam skoz obcutek da me vse srbi .a so iste uši lahko tudi po telesu…?hvala

In se nekaj od koga se to prej dobi a od druzin ki manjskrbijo za cistoto in majo doma zivali ali kakoo.jast imam doma zelo čistoo .ali nima veze to s cistoto.

New Report

Close