Najdi forum

Ali katera pozna kaktus ušesnis, katerega olje stisnete in daste otroku v ušesek in to baje pomaga. Jaz to prvic slisim in me zanima, ce ima katera kaj ves izkusenj. Nasa 3 letna hcerka je imela prvic vnetje uses in se spet nekaj praska in bi jo probala cajtat s tem, vendar bi rada prej izvedela kaj vec.

Misliš natresk? Tega nam je naša ppediatrinja odsvetovala, pa sem pozabila zakaj že.

lp Andreja

jaz mojima namažem za ušeski s sivkino kremo……. justova naravna krema, ki hitro pomaga, ušesnika pa ne poznam, pa tudi si ga ne bi upala uporabit.

ja natresk pomaga! stisniti je potrebno le 1-2 kapljici iz tega zelenega kaktusa in sicer da mesnati del lista prerežeš in potem s kapalko iztisnjeni sok daš 1-2 kaplici v vsako uho oziroma v uho ki je bolno. ta tekočina naj bo segreta na sobni temperatruri. Lep pozdrav in hitro okrevanje. A ja še to nos naj bo čim bolj prehoden, ponavadi pride do vnetja ušes če se sekret nabira dlje časa v nosu.

Ko sem bila še sama otrok in so me bolela ušesa (to se je dogajalo kar pogosto) je bil ušesnik edina stvar, ki je pomagala. Oče je šel po listek ali dva na vrt, ga segrel v rokah in stisnil v uho.
Ušesnik = netresk (moj oče ga po kraševsko imenuje “radičok”) najdeš vsepovsod – po vrtovih, še najraje pa v kakih skalnjakih ali po škarpah, tudi v kaki trgovini z rastlinami, včasih pa tudi na kaki stari hiši, kjer prekriva streho. Včasih so namreč verjeli, da odganja strele, od tod tudi njegovo ime.

New Report

Close