Najdi forum

Ker imamo tudi mi ponavljajoča se vnetja ušesa sem zdaj slišala, da obstaja nek kaktus ušesnik, katerega stisnes in tisti sok das otroku v ušeska. A katera pozna? A kaj pomaga?

Ušesnik je rastlina “netresk”, naj bi pomagal – osebno nimam izkušenj s tem.

Naj bi pomagala tudi gaza namočena v švedsko grenčico (ne preveč) in to daš na ušesa – pritrdiš s trakom ali kapico ipd.

Pomaga pa tudi sol. Navadno kuhinjsko sol cca dve veliki žlici pogreješ v ponvici, med tem časo z likalnikom pogreješ bombažno krpico, robček, na sredino daš sol lepo prepogneš, da ne pada ven in to daš čez noč kot obkladek na ušesa – pritrdiš s trakom ali kapico ipd.

To ni kaktus, ampak spada med sočnice. Netreskov je več vrst (barvnih variant), vsi pa so zdravilni.

List netreska stisneš (kar v stiskalniku za česen) na žličko in po kapljicah daš v vneto uho. Uho zamaši z vatko. Pomaga! Povem ti iz lastnih izkušenj, ker vem kaj so vneta ušesa in kako bolijo.

Uradna medicina in zdravila pri meni niso pomagala… netresk pa je!

Lp Lady L

netresk lahko dobiš v nekaterih cvetličarnah oz. vrtnih centrih (zadnjič sem jih videla v enem vrtnem centru v MB), glede učinkovitosti pa ti sicer ne morem nič reči iz prve roke, torej iz lastnih izkušej, vem pa, da je pomagalo mojim sorodnikom, če so imeli težave z ušesi!
lp

Pomaga – iz lastnih izkušenj lahko potrdim. Mi mu pravimo tudi uhec. Jaz kar listek malo ogrejem v roki, ga prepognem in iztisnem kaljico v uho.

New Report

Close