Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ušesne garje pri mačku

ušesne garje pri mačku

Ugotovila sem, da ima naš muc ušesne garje – v ušeso črno umazanijo:))…

Zaenkrat še ne kaže drugih znakov bolezni.

Kaj pomaga pri ušesnih garjah?
Kako se jih zdravi?

Slišala sem za zdravilo stronghold. kako deluje in kakšna je cena?
Kje ga lahko kupim?

kako ste se vi znebili garij v ušesih?

hvala za nasvete!

Stronghold je proti zajedalcem (bolhe). Dobiš ga pri veterinarju. Cena cca 1500 SIT za eno aplikacijo. Ampulo odpreš in jo izprazniš mucu na vrat, tako da se ne more lizati. Po aplikaciji pa si je potrebno temeljito umiti roke. Je pa zares zelo učinkovit.

lp

Julija

ivermektin – dobis pri vetu (aplicira on)

Nesi macka pokazat.
m.

------- www.kosovir.si

najbolje da ga pelješ k veterinarju

Stronghold ampule so preverjeno pri mojih petih mačkih najdenčkih odpravile ušesne garje že po enem nanosu.

Tudi jaz prisegam na Stronghold. Dobi se na veterinarskih klinikah. Stane približno 2000 SIT. Pa kar pohiti, ker garje so za mucka zelo neprijetna zadeva in že kapljica Strongholda ga bo rešila mučnega praskanja.

Lp.

Hm, če jih je mucek šele dobil, jih boš najbrž hitro odpravila s Strongholdom. Moji starši so posvojili pritepenčka, pa je trajalo skoraj celo leto, preden so se jih znebili – in to ob redni negi, obiskih veterinarja, Strongholdu ipd. Zato predvsem POHITI.

ali je možno, da ima tudi pes ušesne garje?

Tudi za pse je zelo učinkovito sredstvo proti garjam Stronghold.

Sem skopirala nekaj o garjah iz spletne strani klinike Loka.

Lp.

Garje pri psih
Najpogostejša vrsta garje pri psih je Sarcoptes scabiei.
Odrasle garje živijo v vrhnji plasti kože. Samica “vrta” kanale v koži, v katere leže jajčeca. Razvojne oblike (ličinke in nimfe) prav tako bivajo v kanalih. Vse razvojne oblike se prehranjujejo s kožnimi celicami. Razvojni krog od jajčeca do odrasle garje traja 17 do 21 dni. Brez gostitelja ne morejo preživeti dlje kot nekaj dni, saj so občutljive na izsuševanje.
Za prenos (okužbo) garij je potreben direkten kontakt med psi. Pes se lahko okuži tudi ob stiku z garjavo lisico (lovski psi).
Spremembe se najprej pojavijo po prsih, komolcih, stegnih, konicah uhljev, okoli oči in na smrčku. Najprej opazimo okrogle rdeče lise, dlaka na teh mestih izpada. Psa spremenjena mesta močno srbijo. Zaradi stalnega praskanja se koža zadebeli in poškoduje, pogosto pride do naknadnih infekcij z bakterijami.

Ušesne garje – Otodectes cynotis:
Ušesne garje naseljujejo sluhovod in kožo v okolici uhlja, pri psih in mačkah. Vse razvojne oblike prebivajo na živalih in se prehranjujejo z odmrlimi kožnimi celicami..
Ušesne garje povzročajo vnetje zunanjega dela sluhovoda, pojavijo se drobljive, črno rjave naslage, ki lahko popolnoma zaprejo sluhovod. Živali se močno praskajo po ušesih in stresajo z glavo .

Priporočajo, da se da ampulo Stronghold, potem pa se točno po enem mesecu ponovi in se da še eno ampulo, ker se vtem času lahko razvijejo jajčeca, če ni vnetja bo Stronghold po mojem zadostoval.

Mene pa zanima, ali čisto vsaka črna reč v mačjih ušesih pomeni, da so to garje ali je lahko tudi umazanija? In ali se priporoča Stronghold tudi iz preventive pred garjami? Če že dajem ampulo še proti bolham, je bolje Strong… ali Front… Pa če ima npr. v ušesih črno le en maček, drug pa ne, je potrebno ‘naampulat’ oba?

New Report

Close