Najdi forum

ušesne garje

Muc ima ušesne garje.Do veterinarja je izredno daleč.Je mogoče kupiti kakšno zdravilo proti tej nadležni nadlogi oz. kaj lahko storim sam?

Sam ne moreš storiti nič, domača žavba za garje ne obstaja. Kupi Stronghold ampule. Ampak če je do veterinarja daleč, kje boš pa potem kupil zdravila? Je pa tako, če imaš nekoga res rad, ti ni nič predaleč.

K veterinarju je dobro iti predvsem zato, da iz ušes očisti garje in njihove izločke, torej tisto črno reč, ki se vidi v ušesih. Tega niti slučajno ne smeš početi sam doma. Tekočina, ki se potem daje v ušesa, se pa menda imenuje otonazol (maja01, prosim za pomoč) in se mogoče dobi tudi v lekarni. Stronghold na vrat pa tudi, ja, samo se ne spomnim, ali smo ga dali hkrati ali potem.

Pri garjah otonazol ni potreben, razen, ce gre za sekundarno infekcijo ali kot neke vrste preventiva (ceprav jaz ne vem, da bi s eto prakticiralo). Usesa je v vsakem primeru potrebno ocistit (zakaj tega ne bi pocel sam?). Ce infestacija ni prehuda, je Stronghold dovolj, ce pa je garij veliko, pa je potrebno uporabiti ivermectin. Strongholda namrec ni priporocljivo dajati na manj kot mesec dni, medtem ko ivermektin (pri tem je treba biti pozoren pri dolocenih pasmah psov, saj je zaradi genske okvare lahko zanje smrtno nevaren) lahko apliciras pogosteje.
m.

------- www.kosovir.si

Kaj so našim mačkam nalivali v ušesa na veterini, ne vem. Za domov sem dobila neko belo tekočino in navodilo, naj nakapljam v ušesa in vmasiram; tisto, kar potem priplava ven, pa obrišem. Zdaj, čisto na pamet, se mi zdi, da je na plastenki pisalo otonazol, ampak je možno, da sem tudi kaj zamešala.

Kolikor vem, za navadne smrtnike velja pravilo, da naj bi čistili samo vidne dele telesa. Celo za ljudi se odsvetuje šarjenje z vatiranimi palčkami po ušesih ali po nosu. Mačja ušesa so pa sploh ena zelo občutljiva in zapletena reč, tako da, če res točno ne veš, kaj delaš,je bolje pustiti pri miru. Vsaj meni so tako razložili, in sama se res rajši ne lotevam takih podvigov.

Otonazol fajn ocisti usesa, zato ga veterinarji radi dajejo pri garjah. Sama sem poskusila ze tudi kaj drugega, zdaj pa raje nakapam otonazol, malo zmasiram (pocakam, da se macek strese) potem pa ocistim usesa do konca (oz. dokler se macek pusti :)))).Najprej tisto kar se vidi ocistim z vato, notranjost pa s palckami. Samo paziti je treba, da ce je garij veliko, da ne rinemo palcke v uho, ker umazanijo porines pregloboko. Raje kaksen dan pocakamo in brisemo le tisto kar pritece skupaj z otonazolom ven. Ko pa je uho ze bolj cisto pa uporabim palcke. Pa previdno s palcakmi, vseeno ni OK, da jih rinemo pregloboko. Nezno in pocasi, pa bo ze macek povedal, ce bomo pregloboko. Jaz se trudim, da imam vatiran del palcke vedno na oceh, ali pa le kaksen mm na koncu ne vidim. Pa se dobro je, da ti prvic pokaze veterinar.
Pa ne pozabit ali stronghold ali ivermektin, kot je napisala maja01. Mi vsem najdenim mackam damo ivermektin in imam kar dobre izkusnje z njim. lp

Kakšna pa je cena 1 ampule Strongholda za muce?
Lp

Mislim, da je okrog 7 – 8€

Cena Stronghold-a,v katerem so tri ampule stane 26,06 evrov.

Zanima me glede Otonazol-a;kolikokrat na dan se nakapa v uho, koliko kapljic naenkrat, in koliko časa običajno traja zdravljenje?

Jaz sem ponavadi enkrat na dan dala dve ali tri kapljice in to ponavljala dokler uho ni bilo cisto. Ta zadnja dva macka, ki sta bila pri meni, sta imela bolj malo za cistit in sem prenehala po enem tednu. lp

garje?
Imamo dve muci, ki sta pred ćasom bili polni klopov. Zdaj imata po glavi polno krast in odpada jim dlaka . Prejšnji teden sta dobili zdravilo proti bolham in klopom Zanima me će je to dovolj ali še imata kakšno drugo bolezen?

Moja mačka ima garje in jo imam namen jutri peljati k veterinarju. Bi mi kdo povedal koiko stane pregled in zdravila?

pregled okoli 35 evrov zdravila pa otonazol par evrov, potem ampulo strongold če boš kupila okoli 10 evrov ampak verjetno ti bo dal injekcijo proti garjam to pa tudi ni več kot nekaj evrov pa evrjetno bo še ušesa fizično spucal in to bo ene 10 evrov., mogoče ti bo to računal v okviru pregleda

Pozdravljeni, mačjeljubci !
Skrbim za prostoživeče muce, ena je dobila ušesne garje (na žalost na veterini ob sterilizaciji).
Kako naj zaščitim druge muce pred to nadlogo ? Imam tudi psa.
Hvala za odgovor in lp Miba

RAZEN ŽE OMENJENEGA KOT SO AMPULE STRONGHOLD teško kaj.ker garje se hitro nalezejo.

New Report

Close