Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ušeska

Ušeska

Spoštovani,

hči je stara 9 mesecev in opažam, da si med spanjem med obračanjem ušeska “prepogne” in potem tako spi. Popravljanje v zadnjem času ne zaleže več, ker se spet takoj obrne in je isto na drugi strani. Če ji poskusim popraviti večkrat, se zbudi in joka, ko zaspi, je spet enako. Ko je bila še manjša, sem ji ušeska med spanjem še lahko popravila, saj me je skrbelo, da bi jo kaj bolelo, zdaj pa res ne gre več. Tudi med dojenjem sem zelo pazila že od rojstva naprej, da so bila ušeska vedno pravilno poravnana ob glavici. Zdaj pa ji že opazno “štrlijo” navzven in potem se med spanjem samo še bolj upogibajo. Skrbi me tako iz funkcionalnega vidika (sluh, vnetja?) kot iz estetskega vidika. Kapic ji za spanje ne dajem več, sploh pa ne pretesnih, ki bi držale ušeska na mestu. Je to problematično? Kaj sploh še lahko še storim? Mož mi pravi, da se preveč sekiram in seveda se strinjam z njim, a ušeskom to nič ne pomaga. 🙂

Hvala in LP

Nekateri otroci se z mencanjem in zvijanjem uhlja pomirjajo. Poležan uhelj ne bo ostal poležan, saj se v budnem obdfobju poravna. Če bi jo bolelo, bi se zbujala z bolečim jokom. Otrok, ki mirno spi (če jo pustite na miru) nima bolečin. Absolutno pa nobenih kapic.

Običajno vidimo štrleča ušesa tudi pri drugih družinskih članih, kar pa ni odvisno od tega, da si jih poležimo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close