Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ušesa+laringitis

ušesa+laringitis

Spoštovani!

Imam tri leta staro hčerko.Naša težava pa je naslednja: lansko leto decembra ji je pri hujšem vnetju počil bobnič, obiskali smo ORL specialista, bobnič se je zacelil. Letos je imela že trikrat vneta ušesa, vedno smo dobili Hiconcil sirup. Zanima me, kaj lahko preventivno storimo, da do tega ne bi prihajalo tako pogosto.

Poleg težav z ušesi pa ima tudi precej pogoste laringitise (napade težkega dihanja,lajajoč kašelj-vedno ponoči). Okno imamo vedno odprto, pozimi zagotavljamo vlažen zrak. Ob napadih odpremo okno na stežaj ali pa v kopalnici ustvarimo paro in damo žličko Zyrteca. Kaj priporočate preventivno in ali je ta sirup ok?

Hvala

Spoštovani!

Glede preventive vnetij ušes bi priporočal redno negovanje nosne sluznice s fiziološko raztopino ter pravilno izpihovanje nosu (vedno naj bo zamašena le ena nosnica). V kolikor se bodo vnetja ponavljala ter bi bilo pridruženo še težje dihanje skozi nos ali smrčanje ob spanju, bi priporočal pregled v ORL ambulanti zaradi ev. operacije žrelnice.

Glede laringitisov pa bi priporočal sirup za zvišanje naravne odpirnosti (npr. Imunal), ne priporočam pa pitja hladnih in gaziranih pijač. Sirup Zyrtec ne more škoditi ob pojavu laringitisa, vprašanje pa je tudi, koliko pa pomaga. Glede vzdrževanja vlage v stanovanju priporočam vlažilnike za radiatorje, ki jih kupite v večjih trgovinah (Merkur,…) ali mokre krpe na radiatorje.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close