Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija usesa

usesa

Lep pozdrav!
3letni sinko je imel do zdaj 2krat vneta usesa (v zadnje pol leta). Obakrat smo stopili do zdravnika, ker je slabse slisal in ponoci slabo spal, bolelo ga ni nikoli. Zdaj ima spet prehlad in spet slabse slisi. Spi dobro (kot ob polnem nosu sploh lahko) in ne bi ga rada kar tako spet peljala k zdravniku. Ali lahko slabse slisi tudi le zaradi prehlada? Kdaj se pri otrocih nehajo pogosta vnetja uses?
Najlepsa hvala za odgovor

Spoštovana Uki,
v začetku prehlada, ko je vsa sluznica zgornjih dihal otečena in polna sluzi, vedno pride do slabšega sluha, vendar to še ni vnetje ušes. Takrat vidimo pri pregledu, da sta oba bobniča rožnata, nekako motna, vendar to še ni vnetje bobniča. Vnet bobnič je običajno na eni strani, otroka močno boli (iz lastne izkušnje povem, da boli kot pesjanar), lahko ima povišano temperaturo. Vidimo močno rdeč, mesnat bobnič.
Če otrok nima bolečin, potem ima ali zelo visok prag za bolečino ali pa bobnič ni vnet.
Poskusite zelo dobro izpirati s fiziološko večkrat na dan, otrok naj nežno izpihuje nosek, vsaj 3-4x dnevno pa v nos vkapajte Operil P kapljice, da zmanjšate oteklino sluznice in sluzenje v nosku, s tem prezračujete Evstahijevo cev in otrok bolje sliši.
Če v dveh, treh dneh ni bolje ali če ima otrok bolečine ali pa opazite kakršenkoli izcedek iz sluhovoda, povišano temperaturo, potem morate k zdravniku.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close