Najdi forum

ursin čaj?

OK. Zaradi nekoliko povišanih bakterij v urinu mi ginekologinja svetuje ursin čaj (ne vem, če sem prav napisala). Torej, v lekarni kupim ta čaj, na škatlici piše čaj iz gornikovih listov (ali gorkinovih). Ženska mi zagotovi, da je to sigurno ta pravi čaj in se z njim odpravim domov. Ko si zjutraj pripravljam celo termovko za v službo, pa na navodilih opazim, da ni primerno za nosečnice, otroke do 12. leta, še za neke bolnike,…

Moje vprasanje: ali sploh imam pravi čaj, ali mi je morda ginekologinja napačno svetovala (aja, sem noseča 22t), ali naj opozorila na navodilih kar prezrem?

Pozdrav!

Rena, res to piše na škatli, vendar ti povem, da sem ga jaz tudi pila v šestem in sedmem mesecu nosečnosti, pa je bilo vse OK. Imela sem uroinfekt. Če pa te še vedno skrbi, pokliči ginekologinjo.

Čao!

Čaju se reče ursi čaj. To je tako po domače. Imaš pa pravilni čaj. Imam izkušnje s tem čajem, ker sem imela včasih probleme z mehurjem in ledvicami. Prav tako tudi v nosečnosti.
Res pa je, da v času nosečnosti in dobro pretiravati s tem čajem. Čaj je pa sigurno zelo uredu in pomaga. Priporočljivo je 2x po 2 dcl čaja na dan. Sicer je pa boljše, da popiješ poleg čaja še veliko vode in navadni čaj (zeliščni). Zato, da se ti spirajo ledvica in mehur. Verjetno imaš bakterije v urinu, kar pa je v času nosečnosti zelo pogosto. Naj te ne skrbi.
mami

Če te skrbi, da bi bilo kaj narobe s tvojo nosečnostjo zaradi ursi čaja, pij veeeliko drugih tekočin in večkrat-krat-krat, ko boš šla na stranišče bolje bo za tvoj mehur saj s tem vsakič odplakneš nekaj bakterij – preizkušeno – dolgo časa sem imela s tem probleme od kar pa sem se prisilila, da čez dan pijem veliko tekočine tega problema nimam več. V nosečnosti sem pazila, da pa pred spanjem nisem spila ogromno, saj je potrebno že zaradi same nosečnosti večkrat na stranišče, kar pa ponoči ni preveč prijetno – torej spij čim več čez dan.
l.p.

Najlepša hvala za hitre odgovore. Poleg vsega predpisanega čaja, magnezija, železa, mleka in jajc mi v želodcu ne ostane prav nič prostora za tapravo hrano.

cau cau

Pozdrav,

meni so vsi zdravniki odsvetovali ursi čaj v času nosečnosti, češ da vsebuje neke substance, ki odvajajo iz telesa snovi, ki jih otrok potrebuje za razvoj. Najbrž pa ni zelo kritično.Po navodilih sem raje prešla na brusnični čaj iz listkov in plodov. Obstajajo pa tudi kapsule (koncentrat iz brusnic), ki so bile pri meni zelo učinkovite. Brusnice se dobijo v zeliščni lekarni v podhodu Maximarketa v Ljubljani, za kapsule pa sem slišala, da jih ima tudi Drogeriemarkt.
Glede urisi čaja pa je zelo pomembno, da ga piješ sveže pripravljenega. Ne gal lomit s termosko!
Glede vnetja mehurja imam kar veliko izkušenj in stojim za tem. Se pa strinjam z ostalimi, piti in še enkrat piti (ne kislih stvari, recimo tudi šipka ne pa pomarančnega soka,….)
Bodi dobro!

Zdravo!

Tudi meni je ginekolog ODSVETOVAL pitje ursi čaja med nosečnostjo iz istih razlogov kot Koruzi. V Kranju v lekarni imajo super čaj za pomoč pri uroinfektu, narejen posebej za nosečnice. (sestavljen je iz drugih rastlin). Meni je zelo pomagal.

Lep pozdrav!

TejaK

New Report

Close