Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? urostoma

urostoma

Oče bo sedaj operiran (ima raka na mehurju)……odstranili mu bodo cel mehur in bo imel stomo….
In če ima tu kdo kakšne izkušnje s tem in kako poteka vse skupaj potem po operaciji doma……za kakršen koli nasvet se zahvaljujem….
Teoretično vem vse o tem….ampak teorija je eno….praksa pa potem nekaj čisto drugega…….upam vsaj, da sem se dobro pripravila, da bom očetu v čim večjo pomoč.

lp

Pozdravljena.
Jaz sem pregural isto operacijo. Poleg mehurja so odstranjeni še drugi organi.
Nadaljevanje zdravljenja je kemoterapija in/ali obsevanje.
Verjetno da vse to veš. Vsaj sklepam po tvojem pisanju.
Kar se tiče stome, tu ni nobene filozofije. Podlage in vrečke je treba redno menjati, saj ledvica delajo NON-STOP.
Prve informacije in navodila boste dobili v bolnici, po operaciji. Za konkretna vprašanja lahko probam odgovoriti jaz, saj sem vse to prestal, in še lovimo “talibane”. Drugače v Ljubljani na Parmovi ulici 53 obstaja društvo ILCO. To je drustvo stomistov Ljubljana. Uradne ure so vsak ponedeljek od 9,00 do 12,00. Veseli bomo če bomo lahko pomagali. Oglasi se.
Svoj e-naslov bom v kratkem zamenjal.
Drži se, oče tudi. Veš včasih smo peli pesem Nedaj se Ines …..
LP in srečno, Ivan

Dragi Ivan,
zahvaljujem se vam, da ste se oglasili in ste posredovali mnogim dragocene informacije!

Lepo va spozdravljam,
Irena

Pozdravljen Ivan. Me zelo veseli, da Ste se oglasili.
Operacijo smo že dali čez. Tudi očetu so odstranili več kot pa samo mehur.
Kaj več pa ne bi pisala tule. Lahko pišem na tale vaš mail?
Lep pozdrav.

Pozdravljen a/i

Lahko, lahko. Povedal sem da imam namen zamenjati svoj e-poštni naslov, vendar bom za februar še obdržal istega. Karkoli te zanima, piši. Če ne bom znal direktnega odgovora, bom pa lahko svetoval posrednika.

Lepo da sta z očetom prestala prvo oviro. Samo pogumno naprej. Kuruza še ne raste, tako da puške ne metati stran.

LP, Ivan

Pa še to. Nekaj dni nazaj smo v društvu ILCO Ljubljana aktivirali Spletno stran. Dosegljiva je na naslovu : http://www.ilco-si.org
Ker je vse še v fazi izdelave, ne zamerite za morebitne napake. Za nasvete o vsebini, izgledu, ali za kaj drugega bomo veseli.
Pridružite se nam. Skupaj bomo močnejši.
LP, Ivan

New Report

Close