Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina uroinfekt

uroinfekt

Pozdravljeni
Imam vprsanje, ponavlja se mi uroinfekt, oziroma pece me ko lulam in pogosto hodim lulat,
zanima me zakaj ?

In ali je to morda posledica spolnih odnosov in kako je to povezano, kako odpraviti, vzroki ?

Kako potekajo pregledi secil in ce boli ?

Hvala
Lp Katja

Spoštovani!

Ali okužbo kdaj pozdravite, ali se vam skozi vleče? Vzrok za pogostejše okužbe pri ženskah je kratka sečnica in velika bližina črevesne odprtine, ki je glavni vir bakterij, s katerimi se okužite. Prav tako je nožnica prijetno toplo in vlažno okolje, kjer se bakterije dobro počutijo, dokler si tudi s pomočjo gnetenja pri spolnih odnosih ne utrejo poti do mehurja. Spolni odnosi so kljub veliki higieni relativno nehigienično opravilo, zato je prenašanje različnih mikrobov z enega na drugega in po lastnem telesu relativno hitrejše.

Prav je, da okužbo vsaj enkrat pozdravite. O raznih dodatnih preiskavah pa se boste pogovorili z vašim zdravnikom. Pravilom niso niti potrebni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni
Bolezen se mi je ponovila ze 3x, vsakic jo odpravim z antibiotiki, zdaj sem dobila napotnico za bolnico, vendar me zanima kaj naj bi bilo vzrok in povezave med dolocenimi stvarmi. Kajti v bolnici moram cakati kar dolgo na rentgen in ultrazvok !

Hvala

Lp Katja

Spoštovani!

V času čakanja ni pričakovati drastičnega poslabšanja. Na preiskave pa greste verjetno zato, da bi izključili kakšno nepravilnost v ledvicah in v poteku sečnih poti.

Ženske v vaših letih imajo na žalost pogoste okužbe sečil in vsi našteti vzroki so domnevno dejavniki, ki so krivi za to, da so okužbe pri ženskah pogostejše kot pri moških.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Iz lastnih izkušenj priporočam pitje večjih količin Ursi čaja (samo Ursi, ali pa Krkin čaj za ledvice in mehur, ki je mešanica zelišč). Ob prvih znakih vnetja je treba začeti piti (en do dva litra dnevno) in to odplakne bakterije iz mehurja in problem je v nekaj dneh rešen. Preventivno(ko nimamo vnetja mehurja) pa se ne sme piti tega čaja, ker draži mehur.
Čaj je sicer slabega okusa, priporočam dodatek sladkorja in limone.
Če v nekaj dneh ni boljše, pa seveda obisk pri zdravniku. Ponavadi ni potrebno.

Pozdravljeni
V cetrtek so mi postavili diagnozo cistitis- mocne bolecine na predelu mehurja, krvav urin in seveda slab izvid.
Danes, ponedeljek, kontrola po jemanju Primotrena- oddam urin, vse bp.

Ampak mene od vceraj, torej cetrti dan antibiotika, grozljivo boli v hrbtu, tezko lociram, nekoliko bisje od ledvic.
Zdravnica pravi, da ni povezano z okuzbo secil, mene pa tako zelo boli, da ne morem hoditi in komaj vdihnem. Nekoliko manj boli, ce lezim.
Prav tako nimam nikakrsne moci v rokah.

Kaj naj bi to bilo, zelo sem prestrasena? Ali bi zgolj urin pokazal, ce bi se stanje slabsalo in slo na ledvice, ali bi morali opraviti bolj specificne preiskave? Stara sem 31 let.

Hvala

Pozdravljeni,

ob razširitvi vnetja na ledvice bi imela vsaj katerega od znakov: vročina, mrzlica, slabost, bruhanje, patološki urinski izvid. Če imate bolečine, krvav urin, gre lahko tudi za ledvične kamne. Vsekakor ob vztrajanju težav pojdite še enkrat do zdravnika.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close