Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija uroinfekt

uroinfekt

Pozdravljeni,
na zdravniškem pregledu so mi diagnosticirali močan uroinfekt. Stara sem 53 let, samska, 2 leti brez menstruacije, nikoli jemala hormonskih tablet, z menopavzo nimam posebnih problemov, dobila sem Primotren tablete. Zanima me kako uroinfekt nastane in kako se mu v bodoče izogniti
?
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Bakterije se naselijo v sečila najpogosteje retrogradno, torej skozi sečnico. Lahko pade odpornost, pri ženski v menopavzi pride manj estrogena v celice vagine, nožnice in tudi končenga dela sečnice, zato te postanejo manj odporne.

Predlagam UZ abdomna in sečil, da izključimo morebiten specifični vzrok (kamenček…). Če ste imeli pri tem krvav urin, je v starosti nad 40 let smiselna/potrebna tudi cistoskopija, da se izključi morebitno “tujo raščo” ali karkoli, kar bi posebej prispevalo k temu. Seveda do urologa ne greste z zahtevo po cistoskopiji – urolog vas pregleda in se nato odloči, ali je ta preiskava smiselna in vam jo v tem primeru ponudi.

Pravite, da ne jemljete hormonskih tablet. Če se bodo uroinfekti ponavljali kljub klasičnim ukrepom (uživanje dovolj tekočin, preparati brusnic…) in urološki pregled ne bo pokazal nič posebnega, je vsekakor smiselno razmisliti o uporabi lokalnega hormonskega zdravljenja – torej estrogenskega mazila ali vaginalnih tablet. Te okrepijo celice v sečnici in na dnu ter izhodu iz mehurja in tako zmanjšajo tveganje za ponavljajoče se uroinfekte.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close