Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija uroinfekt

uroinfekt

Pozdravljeni!
Imam samo eno vprašanje.Po 10 dnevnem jemanju antibiotika imam še vedno bolečine pri odvajanju vode in še nekaj časa potem.Izvidi pa so v mejah normale.Kaj naj storim, da se bo stanje normaliziralo?

Spoštovani!

Vaše vprašanje je res ugodno kratko. Ampak resnega odgovora pa tako ne morete pričakovati, saj ne vemo skoraj nič.

Torej – kateri antibiotik ste pa jemali in v kakšnem odmerku. V katero skupino pacientov spadate (spol, starost)? Navajate, da so izvidi v mejah normale – kakšni izvidi pa – ali gre za izvide urina – ali gre za testni listek ali mikroskopski pregled urina ali urinokulturo? Ali je bil opravljen Sanford pred predpisom antibiotika in kasneje?

Ali mehur dobro izpraznite ali so tu težave? Ali ste poskusili čaj za mehur in preparate brusnic? Ali je curek slab?

Torej – medicina ni tako enostavna. Zato lahko rečem le – če ste se zdravili pri zdravniku in se zdi, da se niste pozdravili, boste najbrž šli nazaj in povedali, kakšne so težave. Glede na to se bo vaš zdravnik, ki pozna odgovore na vsa zgoraj našteta vprašanja in še drugo odločil – ali bo vam predpisal kaj drugega ali pa vas bo napotil naprej.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!
Vprašanje je bilo res prekratko.Star sem 58 let.V roku dveh mesecev sem imel sedaj drugič uroinfekt.Prvič sem dobil Primotren za 5 dni, sedaj pa Ciproby za 10 dni.Ker pa med in po uriniranju še vedno čutim bolečino mi je zdravnik dal pregledati urin.Preiskava ni pokazala, da bi bile prisotne bakterije.Zdravnik pravi,da je to virusno vnetje.Pridno, 3krat dnevno pijem brusnični čaj, pa še ni kaj dosti boljše. Kaj še lahko storim, da se stanje zboljša? Prostato imam pa zdravo.
Lep pozdrav!

Spoštovani!

O uroinfektih prek interneta ponavadi sprašujejo ženske v starostni skupini med 18-tim in 30-tim letom starosti. Pri njih uroinfekte najpogosteje povezujemo s spolnim življenjem in hormonskim razvojem in tudi diagnostika ter zdravljenje sta navadno bolj enostavna in enoznačna.

Novi podatki, ki jih sedaj navajate, zgodbo povsem spremenijo, saj sedaj sprašujete glede moškega, starega blizu 60 let.

Uroinfekte pri moškem se zdravi dalj časa kot 10 dni, seveda pa je treba ugotoviti tudi, za kaj dejansko gre – vzrok.

Pravilno skelpate, da se je smiselno vprašati glede prostate. Navajate, da je s prostato vse v redu. Ali to pomeni, da imate izvide PSA in PSA F/T, ki so redno ponavljani vsako leto ter še posebej v času vnetij in je jasno, kakšen je trend? Kakšne so pa številke? Je bil opravljen uroflow (meritev pretoka urina)?. Meritev zastojnega urina (UZ RU) je bila opravljena večkrat? Opravljena je bila uretrocistoskopija? Izpolnili ste IPSS vprašalnik, tudi večkrat, tako da je jasno, kako se giblje število točk? Opravljena je bila IV-urografija? Imate večkrat ponovljen negativen izvid Sanforda? Opravljena je bila citologija urina? Katera zdravila (brez recepta, kot so Fidiman kompleks 2×1) in na recept (Omnic OCAS) pa jemljete (brusnice sicer najbrž ne škodijo, vendar je v vašem primeru – moški nad 50 let – običaj uporabe povsem drugih preparatov)? Ali jemljete kakršnakoli druga zdravila (sladkor, pritisk….)?

Torej – sam bi pri tej skupini pacientov začel v zgoraj navedeni smeri in šele potem, ko bi imel čisto vse, kar zgoraj navajam (tudi UCSKP), bi zatrdil, da je s prostato vse v redu in bi poskusil iskati druge vzroke.

In nenazadnje – če gre za moškega, starega nad 50 let, je primerno, da se vašim težavam posveti vaš izbrani urolog. Kdaj vas je nazadnje pregledal? Ne glede na vsakokrat prevladujočo zdravstevno-politično opcijo, ki pogosto želi, da vse težave rešujejo osebni zdravniki, je dejstvo, da so razlogi, da imajo številne razvite države, na primer Nemčija, sistem, kjer ima vsak starejši moški svojega izbranega urologa – kar je samo po sebi umevno, tako kot ima (naj bi imela) vsaka ženska svojega izbranega ginekologa. In vaše težave spadajo k njemu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close