Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? urinska inkontinenca-laser

urinska inkontinenca-laser

Ali je bila katera že na laserski operaciji zaradi urinske inkontinence? Vem, da je poseg samoplačljiv, okoli 700 evrov, vendar bom nekako že spraskala ta dnar, ob vsakem manjšem naporu mi uide, da ne govorim pri večjem naporu sploh ne morem zadržati in totalno spraznem mehur kar v hlače. Groza! Če ima katera od vas izkušnje z laserjem lepo prosim za komentar.

zadnjič enkrat je bilo v oddaji dobro jutro govora o tem

Jaz sem bila na TVT operaciji, ko vstavijo trak, ki sečnico spravi nazaj v pravi položaj. Ta poseg je na račun zavarovalnice. Sem pa po njem 100% ozdravljena, torej, moja pipica odlično drži.
Če ti je denar problem, ti toplo priporočam, da se pozanimaš o TVT posegu.

Super. Hvala za informacijo.

Pojdi k ginekologu in naj ti da napotnico za uroginekologa, kjer ti najprej naredijo teste, da ugotovijo za kakšno inkontinenco gre. Potem ti pa svetujejo kaj pride zate v poštev. V Ljubljani se čaka cca 2 meseca na pregled. V tem času pa delaj keglove vaje večkrat na dan.

ali ima katera izkušnje o nekakšnem elektrostimulatorju mišic nožnice – stvarca je na baterije, oddaja nekakšne impulze podobno kot stimulator mišic, vstaviš v nožnico. Stane okrog 60 EUR. A kera pozna zadevo?

Stimulator jača mišice medeničnega dna in pomaga, da ponovno pridobijo nadzorovalno sposobnost za zadrževanje seča. Po domače povedano, Keglove vaje dela namesto nas. Po približno 3 mesecih so pokažejo prvi rezultati v primeru, da terapijo izvajamo po navodilih. Na tržišču so povsem novi, imenujejo se itouch Sure in stanejo okoli 170 €, sicer pa se ga dobi na naročilnico, ki jo predpiše ali uroginekolog ali urolog.

Omenjeni stimulator ima 3 programe, kar pomeni, da si ga sami nastavimo za eno izmed treh vrst inkontinence: stresno, urgentno ali mešano. Tudi čas terapije se lahko priredi, ena terapija v dnevu pa bi naj trajala 20 minut. Terapije s stimulatorjem, če ga imamo dom, se običajno izvajajo 3 mesece in jih po daljšem presledku lahko ponovimo.

Preden se odločiš za karkoli, preberi še stvari na tem forumu:

se mogoče temu reče pomlajevanje nožnice?

Da, tudi tako bi temu lahko rekli. Več je opisano na spletni strani Društva Mena, v linku Inkontinenca.

New Report

Close