Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Uriniranje

Uriniranje

Sem moški star 24 let. Imam težave z uriniranjem. Curek je zelo šibak. Kadar grem na vodo, se konec uriniranja konča s kapljicami, na koncu pa moram rahlo stisniti glavico, da izteče še nekaj zadnjih kapljic, v nasprotnem primeru, so se mi pogosto omočile spodnjice. Poleg tega pa včasih, ko spijem nekaj alkohola, mislim, da najbolj vpliva pivo, tako počasi uriniram, da moram čakati tudi minuto ali dve, da opravim potrebo, pa čeprav me močno tišči na vodo, tudi med samim uriniranjem, uriniram zelo pošasi. Kadar nisem prehlajen in ne spijem nič alkohola, ki ga sicer redko pijem, grem včasih večkrat zaporedoma na vodo. Recimo pridem iz Wcja, pa čez 20 minut grem še enkrat. Drugače pa grem na vodo povprečno 8x dnevno.
Kaj je narobe? Ali je morda prostata ali kako se reče še nekemu drugemu organu- adem, ki se poveča in zamaši odvod urina? Bil sem pri DR., pa mi je otipal prostato, in pravi, da je malce povečana, ampak da ni hudo, poleg tega mi je predpisal nekakšne tablete-se ne spomnim imen, ki sem jih popil, a težave so enake kot pred zdravljenjem s tabletami.
Poleg tega imam še eno težavo. Pri spolnem občevanju, ko pride do ejakulacije, nekaj sekund zatem, če nadaljujem z občevanjem, mi prihaja na vodo, in če ne preneham, začnem počasi urinirati, po kapljicah. Ni logike!
Hvala!

Spoštovani!

Pri vas gre prav lahko za zožitev – strikturo – sečnice. Ta vaš problem bo rešil urolog. Ker navajate še nekaj drugih znakov, ki bi jih težko povezal s tem problemom, se čim prej odločite za obisk zdravnika. Težave, ki jih opisujete, so namreč lahko posledice zastajanja urina v mehurju, ki je tudi že nekoliko spremenjen, saj tako pogosto uriniranje za moškega vaših let ni običajno. Kar pohitite z obiskom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close