urin-mocno rumen
Mamice,
prosim z pomoc oziroma nasvet. Sem v 14. tednu nosecnosti in ko sem malo prej sla na vodo, je bil urin mocno rumene barve, se nikoli ni bil taksen. Kaj mislite, da bi lahko bil vzrok temu? Mogoce ima katera podobne izkusnje.
Hvala vam za vase odgovore in lepo se imejte.
P.S.: pijem vecinoma vodo, zjutraj sem spila malo metinega caja.
Mogoče je bul le bolj koncentriran, če si včeraj bolj malo pila. Če pa te še kaj boli ali peče pri uriniranju, gre lahko za povečano število bakterij in uroinfekt.
Kdaj imaš spet kontrolo pri ginekologu? Naj ti kontrolirajo urin, da ne pride do kakega hujšega vnetja. Veliko pij, morda tudi ursi čaj (preveri, če ga v nosečnosti lahko!).
Držim pesti in poročaj, kako si.
maxi
Barva urina je odvisna od koncentracije urina: bolj rumen je, bolj je koncentriran. To pomeni, da morate več piti (popili naj bi vsaj 3 litre tekočine na dan). Seveda tudi barva zaužite tekočine lahko vpliva na barvo urina, vendar pa to ne po vsaki pijači. Če ste popili samo malo metinega čaja, le-ta ni imel vpliva na rumeno barvo urina.
Če vas pa tudi peče, pa to pomeni uroinfekt. Če pa nimate težav pa:
Čim več tekočine, še posebej v teh vročih soparnih dneh.
Pa lepo nosečnost in lep porod!
Veš kaj Metka, če imaš probleme z uživanjem tekočine je najbolje, da si nastaviš kozarce z vodo ali pa kakšn plastenko z vodo in si za cilj postaviš, da do 12ih pospraviš vsaj eno, potem še eno in eno. Vsaj pri meni je to funkcioniralo. Če vode nisem videla, sem nanjo kar pozabila. So pa ta nalivanja z vodo dobra predpriprava za dojenje.