Urin
Lepo pozdravljeni! Sin je stekel cež svežo lužo urina, kjer potrebo večkrat opravlja brezdomni uživalec heroina na igli. Urin je zmočil čevlje in poškropil oblačila. Doma sem želela, da se sin preobleče. Kasneje sem opazila, da je imel na roki in gležnju dokaj svežo opraskanino, na prstu na nogi pa celo zagnojeno rano, ki je še krvavela. Zaskrbljena sem, ker so rane pršle v kontakt z urinom na mokrih čevljih in oblačilih ter sem v skrbeh, da se je okužil s kakšnim hepatitisom ali celo hivom. Obute je imel tanke supergice, ki so kot kaže pri prstih premočile do nogavic, na prstu noge pa je bila ta nesrečna krvaveča ranica. Prosim za pomoč. Lepe praznike. Lp
Dober večer! Vem, da sem že prav nadležna, ker me preveč skrbi. Samo vem, da je velika verjetnost, da je urin odvisnika bil kužen. Ali se otrok ni mogel okužiti niti v primeru, da je z ranico prišel direktno v kontakt s podplatom čevlja, s katerim je stopil v urin ali z oškropljenim delom hlačnice, saj je tekel čez lužo svežega urina. S temi čevlji je pred stikom z rano prehodil še kakšnih 200 m. Rana je bila že pred tem zagnojena in ko sem jo zatem očistila z gazico, sem videla, da še rahlo krvavi. Kar še premlevam dogodek in vidim strahove. Lep večer želim.
Pozdravljeni!
Meni vse skupaj še kar ne da miru. Ne vem, če sem vam dovolj natančno pojasnila, da se je omočena zunanja površina zelo ozkih hlač ( ni teklo od hlač, so bile pa oškropljene) dejansko podrgnila ob krvavečo rano na prstu. Ko sem mu nedolgo zatem razkužila to ranico, je na gazi ostale krvava sled. Ali je v tem primeru okužba mogoče, če gre za okužen urin? LP
Pozdravljeni! Še enkrat se obračam na vas, če smo res lahko 100% mirni, da se otrok na ta način ni mogel okužiti. Danes sem srečala brezdomca, ki tam spi in je imel noge vse v zagnojenih ranah in od njih se je širil grozen vonj. Domnevam, da ne uporablja sterilnih igel in si jih izmenjuje z drugimi, kar pa pomeni, da ima lahko lepo bero infekcijskih bolezni. Vse skupaj mi je spet obudilo strah, da je otrok okužen in bi se lahko preko njega okužili še sorojenci. Lp
Spoštovani, vse vrste ljudi izločajo in vsak dan stopimo v kaj (bolj ali manj svežega ali posušenega). Dajte razumeti, da se spolno in s krvjo prenosljive bolezni pač prenašajo na določen način. V vaši zgodbi so sami “če-ji”. Glede na to, da je od dogodka že pol leta, vi pa ne ne nehate in ne nehate paničarit, preprosto testirajte otroka, da boste prepričani.