urgenca
joži napisal:
> Sprašujem se, kaj pomeni beseda urgenca? Z očetom, ki je srčni
> bolnik, sem bila 1.maja na urgenci, ker ni mogel dihat. Čakala
> sva 13 ur! Na koncu pa je bil sprejet v bolnico, torej je bil
> zelo bolan. Ponavadi čakava 6 ur in vedno so enaki pregledi, to
> pa je bil višek. Kaj dela naše zdravstvo? Vse bi dala čakat 13
> ur, pa zdrav zboliš od čakanja. Poseben problem pa so avtomati
> za pijačo in hrano. Če nimaš drobiža, ne dobiš nič. Sendviči se
> zatikajo in sploh ne padejo dol, da znoriš in tako te sendvič
> stane jurja, ker pritisneš za še enega, da prvega vrže dol.
> GROZA!!! Bolan bit v naši državi je pa kriza!
> A mislite, da bo kdaj bolje?
Tudi jaz sem slišala enkrat v čakalnici pri splošnem zdravniku slišala eno podobno zgodbo o slabih zdravnikih…
A: A,veš da je moja soseda umrla?
B: Joj,a res?Kaj pa ji je bilo?
A: Zbolela je, poklicali so rešilca in jo odpeljali v bolnico,(Op.:Najverjetneje na urgenco) tam pa so jo zdravniki zašuštrali in je umrla.Pri 80-ih letih je bila čisto zdrava, le brez nog je bila ker so ji jih odrezali zaradi sladkorne,ko je bile stara 60.
Res se vprašam kaj nas še čaka…paciente in zdravstvene delavce.
Zelena milja, mislim, da ti nimaš razčiščenega enega pojma. pa druge, podobne, isto. Namreč o tem, kaj se v naši prelepi državi dogaja.Ne želim vam, da bi se vam kaj podobnega zgodilo, privoščila pa bi vam. Potem bi vsaj realno in samokritično gledale na vse skupaj.
Vse, kar sem napisala, se je res zgodilo. Ko bi se kej podobnega zgodilo vam ali vašim najbližjim, bi drugače gledale na stvar.
Povabim vas, ko boste v takšni ali drugačni krizi, da pridete z nujno zadevo v našo bolnišnico. No, tam pa boste marsikaj doživele.
Pa lepo se imejte in bodite čim dlje in čim bolj zdrave, hahaha.
tle se motiš.sem bila pa zraven ko so pripeljali moškega ki je bil ves krvav po glavi.zdravstvene ni imel s sabo,denarja za plačat pa tud ne.tisti ki je prišel z njim je letel domov k njemu po knjižico da so ga sploh sprejeli.je potem pripovedoval,da hvala bogu je blizu doma.tako da bomo umirali v jarkih kot nekoč.če ne boš imel službe- ni denarja,če ni denarja – ni zavarovanja,če pa ni zavarovanja- si pa v grabnu.tako to je.