Najdi forum

Ureznina z posledicami

Pozdravljen

Prijatelj se je na delovnem mestu urezal v kazalec. Po zaključenem zdravljenju in zaceljeni poškodbi mu prst še vedno ne deluje normalno. Prsta ne bore skrčiti kar ga zelo moti tudi pri vsakodnevnih opravilih.

Odločil se je vložiti zahtevek za izplačilo odškodnine na podjetju, kjer je zaposlen.

Sedaj se sprašuje kakšna bi naj bila primerna višina odškodnine.

Kako naprej ??

 

Lp Robi

Spoštovani,

vaš prijatelj se je odločil pravilno, da zahtevek za povračilo škode vloži pri podjetju, kjer je zaposlen. V primeru, da ima podjetje za tozadevne škode zavarovano odgovornost pri kakšni od zavarovalnic, bo zahtevek ob sodelovanju podjetja obravnavala zavarovalnica. Vsekakor je odgovor na vprašanje, ali je oškodovanec do odškodnine upravičen in če da, kakšna bo njena višina, odvisen od dejstev oziroma okoliščin, v katerih je prišlo do škodnega dogodka in od posledic, ki jih je oškodovanec utrpel. Glede na podatke, ki ste jih napisali, na ti vprašanji ni mogoče odgovoriti.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Kersnikova ulica 3

1000 Ljubljana

E: [email protected]

Gsm: +386 41 391 064

 

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

New Report

Close