urejen ciklus po splavu!?
Pozdravljene!
Kljub temu, da je od spontanega splava v 7-em tednu nosečnosti minilo že 8 mesecev, imam menstruacijo še vedno na 45-50 dni.
Seveda mi je bilo rečeno, da pač traja, da si telo opomore in vzpostavi v normalno stanje, pa vendar se mi zdi, da je to že malo predolgo.
Prosim, če mi katera, ki je imela podobno izkušnjo, lahko pove kako je bilo z njenimi menstruacijami po tem. Kaj mislite, da bi lahko bil vzrok temu.
Pred mesecem sem že postavila vprašanje dr. Pušenjaku, vendar mi je odgovoril, da se mi je verjetno pač ciklus toliko premaknil. Ampak ni samo to. To namreč pomeni, da imam ovulacijo namesto 1 x na mesec, 1 x na dva meseca. Torej pol manj možnosti da zanosim. Prav tako mi je odgovorila tudi moja osebna ginekologinja, sama pa menim, da bi verjetno bilo dobro, da se naredi vsaj kakšna preiskava. Kaj menite ve oz. kaj mi priporočate.
Hvala in pozdrav,
Barbara
Draga Barbara daj vprašaj tega ginekologa mag. dr. Krištofelc, zelo dobro odgovarja odpri to stran. http://www.zdravniski-nasveti.net/?forum=ZN&forumid=10
Upam, da sem ti kaj pomagala………
Lep dan
Doroteja
Barbaroska!
Tu se pa jaz bolj težko strinjam z Dorotejo. Ta dr. Krištofelc največkrat ne pove NIČ, oz. te napoti k osebnemu G. Skratka ne daje nobenih konkretnih izjav, oz. bolj poredko. Meni je vedno kar nekaj flancal tja v tri dni. Vprašaj ga pa vseeno, vendar ne pričakuj odkritja Amerike. Pa še to! Na enako vprašanje sta mi Pušenjak in ON odgovorila čisto drugače, zato ti svetujem, da se obrneš še na kakšnega drugega ginekologa. Napr. kakšnega dobrega privat G. Pač plačaš tistih nekaj jurčkov in ga povprašaš še za njegovo mnenje. Po treh mnenjih si boš lažje ustvarila sliko in pravilno odločila. Vsekakor pa se strinjam s teboj, da je potrebno vseeno malo raziskati zadevo. Tako dolgi ciklusi res niso ravno normalni.
V akcijo pojdi še pred dopustom, da boš na dopustu lahko mirno skakala in delala otročke.
Pa, pa!
Živjo!
Sem pisala tudi dr. Krištofelcu (Doroteja hvala za nasvet), sem pa malo prebirala njegove ostale odgovore in sem podobnega mnenja kot ti Taja. Danes se bom poskusila dogovorit za pregled še enkrat pri svoji ginekologinji, sem pa tudi premišljevala, da bi šla nekam še samoplačniško. A mi lahko predlagaš oz. tudi ostale, kakšnega dobrega ginekologa iz Lj.
Pozdravček,
Barbara
O Tajči praviš, da se ne strinjaš z mano bi ti verjela. Ker jaz sem njemu napisala, da mi je bil na porodu, ker mi je resnično bil pred 13,5, let na porodu v Slovenj Gradcu. Mogoče, da zaradi tega mi je kaj več napisal. Je pa res, da različno napiše od dr. Pušenjaka. Saj ni greh mu postaviti vprašanje tistih pet minutk pa je in bo videla kaj ji bo naflancal kaj ni res?
Lep sončen pozdravček z primorske
Doroteja
Barbara
Imam številko samo nisem sigurna pač, ko dobiješ zvezo povej za koga želiš. tel
01-540-31-01 Ko si pa tako dobra duša ti pa povem številko od prof. Tomaževiča od njegovega doma, samo piši mi na moj mail velja? Ti povem in komot ga pokliči zagotovo ti bo prisluhnil in se bosta zmenila. Večinoma je doma, ker zeloooooo rad dela na njegovem vrtu………. Tako boš čim prej prišla, do vsega zaželjenega malo se je treba znajditi kaj ne?
Lep pozdravček
Doroteja
Barbarosa na žalost ti ne morem pomagati, ampak te prosim sama za nasvet. In sicer sem imela spontan splav in abrazijo pred 2 tedni, krvavela sem 1 teden, zdej me pa zanima kdaj bom dobila M. A jo res dobiš čez 6 tednov?
Dej prosim napiši kakšne izkušnje si imela ti. Sem pa tudi sama imela prej cikluse tko dolge kot jih imaš zdej ti.
A si ti tud prej imela take cikluse ali so se ti začeli šele po splavu?
Lp Ema