Najdi forum

Ureditev okolice hiše

Prosim vas, če nam zaupate vaše izkušnje z urejanjem okolice hiše po končani gradnji. Hči in zet sta se v hišo že vselila, imata okoli samo zbetonirano 1 m hodnika in južno ter vzhodno teraso, ter v grobem nasut
dovoz do hiše. Ker je parcela naravno razgibana, nagnjena itd, bi potrebovala še kakšno pametno zamisel in seveda izvajalca, ki bi imel mehanizacijo za izvedbo oblikovanja dovozov(zaenkrat še brez asfalta) in dokončne oblike zelenic brez zasaditve (zaenkrat ni denarja dovolj za dokončno ureditev). Parcela je v bližini Poljčan. Dobrodošli so predlogi o izvajalcih, cenah, vaših izkušnjaš ali ste se teh stvari lotevali v lastni režiji in kako vam je uspelo? (Ko prebiramo revije Lep vrt, Vrtnar…. se nam sline kar cedijo po čudovito urejenih okolicah hiš). Še to: hiša stoji na podeželju,
parcela je velika 13 arov,seveda pa bi se moralo urediti samo kakih 300 m2.Upam, da nisem bila predolga in da boste voljni zapisati odgovore, ko se boste prebili čez to pisanje.

Mi smo se odločili za krajinskega arhitekta. Na podlagi geodetskega posnetka nam je naredil res lep načrt za ureditev okolice. Seveda smo mu povedali naše želje, pa za eno okvirno ceno ureditve smo se zmenili, potem je pa on na podlagi vsega tega naredil načrt.

Hvala, vendar, koliko vas je ta načrt stal?

Hja, je že kar en lep čas od tega…lahko ti dam pa tel, če te zanima, pa ga pokličeš?

Milena,

se oglašam tudi pod to temo, smo pač v fazi notranjega opremljanja in urejanje okolice. Se tudi jaz pridružujem za kontaktni telefon.

Hvala!

Nam je načrt naredil krajinski arhitekt Janez Dolinar, s.p. iz Pot na Bistriško Planino 6, Tržič, tel. 041 400 128.

Cene pa res ne vem. Pokliči ga pa povprašaj. Zanj sva izvedela prek izvajalca zunanje ureditve (g. Štravs, Bled) in ko sva dobila načrt v roke, nisva mogla verjet, kaj se da iz enega (res težkega) terena naredit.
LP

Hvala,

sicer je to kar daleč iz našega konca, vendar bomo poklicali za info!

Glede na vaše “problemčke “, ki so mi tudi poznani bi vam predlagala zelo dobro krajinarko Irena Rozman Fattori. Gospa se s tem ukvarja že vrsto let in jer dobra zna prsiluhnit stranki ima dobre ideje in so cenovno raznovrstne, katera vam je bližja.
Če želite Vam pošljem njeno telefonsko.

Lep pozdrav in obilo užitkov v naravi !

marjeti

Marjeti,

bi prosila tudi vas za telefonsko.
Najlepša hvala!

Tudi jaz prosim še za to številko in res najlepša hvala za pomoč, saj nam čedalje bolj postaja jasno, da brez strokovne pomoči lahko samo fino zamočimo.

Marija,

sem našla številko, prva je iz imenika, druga iz interneta, nisem pa še klicala, da bi uspela ugotoviti, katera je prava.

Irena Rozman Fattori 01 561 89 42

Irena Rozman Fattori, Ljubljana, SLO – Krajinski arhitekt – samostojni projektant: – priprava idejnih in izvedbenih projektov zunanjih ureditev, – svetovanje pri zasaditvah, izboru vrtne opreme, – ideje za drobne vrtne motive, – obnove starih vrtov,- nadzor pri izvedbah, – svetovanje pri notranjih zasaditvah. Naslov: Cesta na Brdo 45, 1125 Ljubljana, tel.: 01/2572-139, fax: 01/5611-055, [email protected]

lp

Najlepša hvala.

New Report

Close