Najdi forum

Pozdravljeni, pred 9 meseci se mi je na nožnici naredila razjedica( srbeča in pekoča), ki je z nobenim mazilom nisem uspela pozdraviti. Po ginekološkem pregledu (naj bi slo za BV) sem dobila fluomizin globule, po katerih stanje ni bilo nic boljše. Ponovno sem odšla na pregled, kjer je bris pokazal da gre za dve bakteriji Ureaplasmo in gardnerello. Dobila sem antibiotik Sumamed za pet dni in dalacin za vstavljanje v noznico. Ponovno brez ucinka. Naj sicer povem da se je razjedica z dalacinom takoj pozdravila, vendar se po prenehanju mazanja naredi nova… prakticno se mi vnetje vlece ze devet mesecev in sem ze popolnoma obupana. V tem casu spolnih odnosov nimam, preizkusila sem ze vse mozno ( vagisan, multigyn gel, vitagyn c, gynophillus…) vas lahko prosim za nasvet, kaksno terapijo bi mi predpisali vi, kako dolgo in mogoce poleg antibiotika tudi kaj z mlecno kislino( ce je to dovoljeno hkrati)? Hvala vam za odgovor in vas lepo pozdravljam

spoštovani,

vsaka razjeda na koži ali sluznici, ki se v krajšem času(recimo 5 do 8 tednov) ne pozdravi sama, oziroma je nobeno sredstvo ne uspe pozdraviti, kliče po podrobnejši histološki pojasnitvi. Lahko bi bil tudi znak sistemskega ali malignega obolenja. Če gre seveda res za razjedo in ne zgolj razpoko zaradi kakšnega ekcema ali glivične težave.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close