Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija uralyt

uralyt

Pozdravljeni,
za ledvične kamne so mi predpisali Uralyt menda so uratni in si merim ph, a kaj naj naredim, če je sploh npr. preden opoldne vzamem dozo ph tudi 7,,2 in zvečer tudi edino zjutraj je ph nižji.naročeno mi je , da zmanjšam za pol žličke a vseeno opoldne in zvečer ni dosti nižji. ALi lahko zmanjšam za več kot pol žličke toliko, da pridem do želene meje.?
HVala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Seveda lahko. Cilj je pH urina čimveč časa oziroma ves čas nekje okoli 6.8 in ne več kot 7.0 ter ne manj kot 6.5. Višji pH lahko prispeva k nastanku vnetnih, fosfatnih kamnov, kar je zelo nezaželeno.
pH urina zelo niha s hrano, pa tudi drugi vzroki so: ob vnetju, uroinfektu pH urina pogosto tudi pri bolnikih z uratnimi kamni skoči nad 7.5, ko pa vnetje npr. z antibiotikom saniramo, pa meritev pokaže nizek pH – tipično pod 6.0.

Skratka – smisel Uralyta je ravno v tem, da se meri pH urina in prilagaja odmerek.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – Center UROL

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala za odgovor,
a vsega vseeno še ne razumem. Zjutraj npr. vzamem žličko Uralya in je opoldne pred drugim jemanjem ph 7,4 a potem sploh vzamem drugo dozo glede na visok ph ali ne.Naročili so mi jemanje tri krat na dan po eno žličko zvečer dve, a sama sem glede na ph dozo že zelo zmanjšala, a ima potem sploh učinek.

S slikanjem so mi ugotovili, razširjene kalikse zgornje skupine ter betičasto oblikovani. Kaj topomeni, da je ledvica poškodovana npr zaradi kamnov, a se to normalizira? Namreč imam stalne bolečine kar hude, ne napade ampak na dotik zelo boli , sicer pijem antibiotike je za spoznanje boljše , a ne dosti.
Hvala .

Spoštovani!

Če gre za aktivno vnetje, potem je pH že lahko višji in potem ga, dokler je tak, pač ni potrebno višati.
Če zjutraj vzamete žličko in je opoldne pH 7.4 – potem veste, da boste naslednje jutro vzeli le pol žličke ali pa nič.
Koliko vzamete opoldan? To je pa odvisno od tega, koliko ste imeli včeraj zvečer. Če je bil zvečer pH nad 6.8, potem opoldan vzemite manj. Torej nekako “za nazaj” se gleda. Lahko da bo s spremembo hrane ali s časom prišlo do tega, da boste ugotavljali vse nižji pH urina, in takrat bo pa Uralyt prišel do izraza. In še enktrat – dokler je vnetje, je pH pač večinoma višji.

Sicer pa – ali gre res za uratne kamne je mogoče ugotoviti zgolj na dva načina – ali se kamen izloči oziroma odstrani in se pošlje na kemično analizo – ali pa se opravi CT z DVOJNIMI ENERGIJAMI in se oceni, da gre za uratni kamen (tudi slednja metoda ni 100% zanesljiva, ampak npr. 95%). Vse ostale metode pa imajo nižjo zanesljivost – pri vas se pač domneva, da gre za uratne kamne. Lahko pa niso uratni ali pa niso samo uratni – se je pač poskusilo z Uralytom – če bi kaj pomagal. Če pH ni nizek, potem dokler je visok, Uralyt ne koristi – dokler je pH nad 6.5, organizem že sam “topi” uratne kamne, seveda če so takšni.
Kaj bo potem, ko (če) se bodo kamni odstranili – kako se bo ledvična funkcija razvijala – tega vam ne vem povedati, ker nisem vedeževalka.
Predlagam vam tudi, da si o ledvičnih kamnih preberete na straneh EAU: EAU informacije za bolnike s kamni v sečilih[/url] Tekst se bo sicer še malo popravljal, saj očitno ni bilo sreče s (plačanim) prevajalcem, ampak vseeno je že v sedanji obliki zelo uporaben – gre za prvo informacijo o neki urološki bolezni, ki naj bi bila ponujena enako v vseh državah EU vsem EU državljanom.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – Center UROL

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close