Najdi forum

Ura za tek

Začela sem tečt in po začetniško lepo kombiniram hojo ter lahek tek.

Nekoliko me moti gledanje na uro in mirkanje kdaj moram nehat tečt, zato me zanima, ali obstaja kakšen poceni model ure, v katero bi si vnaprej vtipkala koliko časa naj bi hodila, koliko tekla, ter ponovitve….

V Polar Fitnes to ne gre.

Prosim za model in bom poskusila kupiti kakšno iz druge roke (bolha, ebay…)

Zlati ste. Hvala.

Zakaj bi menjala uro, saj si komaj začela tečt.
Zakaj bi morala gledati kdaj bi morala nehat tečt?
To se dela po občutku, tudi vsak dan se ne počutiš enako.
Po drugi strani “vsak dan” napreduješ in je zastavljeni čas lahko napačen. Kako pa veš, da je pravi?
Pomembno je to, da na razumen način, na osnovi počutja podaljšuješ tek in skrajšujeh vmesno hojo.

Vsaka ura, ki je namenjena teku, ima to funkcijo. Tako da je samo odvisno od cene. Načeloma kakšen starejši model Polarja ali pa npr. Garmin 50.

Kolesar1,
tečem po shemi za začetnike – za vsak teden imam predvideno, koliko naj bi tekla in tako je mislim, da 14 tednov… cilj je preteči v kosu 10 km… pa recimo, da bo meni čisto super, če bom zmogla preteči v kosu pet km. Zdaj sem šele na začetku, v prvih tednih. Program mi ustreza in vidim napredek ter voljo, tako da se bom shema držala. Moj občutek bi bil čisto drugačen, in bi se hitro prekurila in seveda naveličala, saj v teku do sedaj res nisem nikoli uživala. Zdaj tečem po malih korakih in mi je fino (prvič v teku!).
Zdaj si naštimam na mobitel odštevalnik… vendar je to zamudno.

Jazzz – hvala za namig!

vanja02, kakšeb program imaš to? Mi ga lahko mogoče pošlješ po mailu?

Tale je kar popularen:

Drugače pa si poglej tole, meni se zdi v redu:

Se pa strinjam s kolesarjem, poslušaj telo! Sem tudi sama imela raznorazne plane, ki so mi kmalu postali ovira, ker namesto da bi v teku uživala, sem ves čas zijala na uro. In se prilagajala planu.

Moj namig je šel v tej smeri. Dobro je imeti program kot osnovno vodilo. To pa ne pomeni, da se ga moramo držati kot “pijanec plota”. Popolnoma je enako ali boš tekla 55″ ali 65″ namesto predvidenih 60 ” in potem na primer hodila 25 ali 35 namesto predvidenih 30 “.
Tisto kar je pomembno je, da upoštevamo zastavljeni princip vadbe in postopno dvigovanje obremenitve.

Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu ure za tek. Rada bi pa dobila še kakšno mnenje katero uro kupit. Gledala sem Polar, ampak so kar drage. Dobila sem Pro touch, ki so nekoliko cenejše, pa nikjer ne najdem kateri model se splača kupit. Zanimam se za Eve 7 ali 9. Bi mi znal kdo svetovat, katero se splača kupiti? Rada bi, da ima ura med drugim tudi funkcijo, ki meri razdaljo ter hitrost teka.

Najlepša hvala 🙂

Ura ki meri razdaljo in posredno tudi hitrost/tempo stane nekajkrat več kot navedenme Pro touch ure.

Varianti za hitrost teka sta dve. Ena je da moraš imeti na nogi “foodpod”, na čevlju oziroma na vezalkah je zapet še en aparatek, ki sporoča kolikokrat se noga dotakne tal. NA podlagi tega računa razdaljo.
DRuga varjanta pa je GPS sprejemnik, ki na podlagi satelitske navigacije računa hitrost podobno kot navigacija v avtu.

Nobena izmed teh variant pa ni poceni.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close