Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza upravičenost do zdravil

upravičenost do zdravil

Pozdravljeni,

Zanima me starostna upravičenost do zdravil (Avonex in sorodna). Nekje sem zasledila, da je upravičenost le do 50. leta starosti. Ali kdo kaj ve na to temo?

Lep dan želim, N.

Pozdrav NH,

Najbolje ti ne znam pomagati, sem pa tudi sama slišala, da je kao po 50 težava, zakaj pa je tako in če je tako, pa ne vem.
Upam, srčno upam, da to ne drži, se mi ne bi zdelo fer, če bi bilo tako, vsi smo ljudje, stari 25 ali pa 55…….vsi lahko uživamo življenje, vsem je lahko dana enaka možnost.

Lp, enaMB

Jaz imam znanko zaposleno na nevrološkem oddelku in ko sem jo spraševala o tem ali res samo do 50 leta dobiš zdravila, mi je zatrdila da to ni res.

No jaz ji rada verjamem.

Lep pozdrav!

Hvala! Sicer mi še kar dosti manjka do 50, sem pa kar malce pomirjena.

Lep dan želim, N.

Kolikor sem jaz seznanjena (čisto mogoče se motim), mora samo postopek odobritve zdravil pred komisijo biti pred 50 letom.

Ko jih enkrat imaš, jih imaš naprej ne glede na starost. Naj pa ne bi odobrili začetka jemanja po tej starosti.

LP!

Maja sem na nevrološkem oddelku v Celju spoznala gospo, ki so ji (sicer res po pritožbi, a vendarle) prvič odobrili zdravila po 52 letu. Torej izjeme očitno obstajajo, pogojev zanje pa ne poznam.

Lih par dni nazaj so odobrili gospe zdravila, ki je stara 48let. Mislim, da za 2 letni ne bi dajali Avonexa kr tako…..

New Report

Close