Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT UPRAVIČENOST DO AMNIOCINTEZE

UPRAVIČENOST DO AMNIOCINTEZE

Sem v 21. tednu nosečnosti. Pred kratkim sem bila na fetalnem ehokardiogramu (zaradi srčne napake pri prvem otroku), kjer je ugotovljena blaga do zmerna regurgitacija trikuspidne valvule. Zaradi tega izvida me je začelo skrbeti.To bo moj tretji otrok.

Prvega otroka sem rodila ob roku z diagnozami: agnesia corporis calosi, hipoplazija levega ventrikla, ASD, VSD, kongenitalna hipotiroza, anomalijami spolovila (micro penis, curvatio penilis, retentio abdominis testis bil).

Vmes sem imela abrazijo zaradi odmrtja ploda v 9. tednu.

Drugi otrok je prav tako rojen ob roku z anomalijami spolovila (retentio abdominis testis dex., hypospadia penoscrotalis, curvatio penis, hydrocoele testis sin. Ob rojstvu je bil na kariotipizaciji zaradi neopredeljenega spola.

Prosim, če mi odgovorite ali sem upravičena do brezplačne amniocinteze in kaj moram storiti. Vem, da sem že malo pozna. Hvala za odgovor.

Ne vem ali ste upravičeni do amniocenteze saj niste napisali kakšni so bili izvidi kromosomskih preiskav, ki so jih opravili pri vaših otrocih. Verjetno so vam kaj o tem razložili zdravniki, ko ste bili na posvetu po obravnavi vaših otrok.Tudi v tej nosečnosti je potrebna skrbna obravnava s strani kliničnega genetika.
Srečno!

New Report

Close