Najdi forum

uprašanje

Pozdravljeni imela bi eno vprašane.Imam 9 letno hči in včeraj ko se je vrnila iz šole mi pove da se ji ustih nekaj maje.Jaz sem najprej mislila da je pač mlečni zobek vendar ni ,Ob mlečnem zobku ji je štrlelo ne znam drugače povedat kot nekaj podobno dlesni vendar jo to ne boli nič jo pa zelo moti.Kerpa je hčerina zobozdravnica odsotna se obračam na vas s prošnjo kaj se da s tem narediti ker hči je zdaj postalo strah da bo morala na operacijo.Prosim za odgovor in hvala lepa že v naprej

Spoštovana malamedika,

žal na osnovi vašega opisa ne morem sklepati, kaj bi se deklici lahko pojavilo v ustih.

Pozdravljeni!

Zanima me kako je z menjavo zob, se pravi da se moj stali izpuli in ga nadomesti umetni?stara sem 21 let, ali je prezgodaj, da to storim?Naj navedem zakaj, sem lenuh in strahopetec za zdravnike, kadarkoli me je zob bolel sem znala to trpet z Naklofen tabletami (s katerimi sem uničila želodec) in z nespanjem, maseranjem zobovja z jezikom itd….zdaj pa so nastopile težave v roku 2 let sem že 3x rezala dlesen od vnetja, 2x zgornjo in 1x spodnjo, v tem trenutku ko to pišem, sem natekla na desni strani lica vse do očesa, s tem da sem bila sinoči na metelekovi in mi je odprla dva kanala, da bi gnoj stekel ven, vendar sem še bolj zabuhla, ampak ne boli se samo širi(odprla pa je zgoraj levo 4)…
Na podlagi zgoraj vsega navedenga imam zobe, kot je bilo že pričakovano zelo uničene, imam škrbine, sprednje 4 zobe bele, malo tudi popravljene od kariesa, ampak so še dokaj lepi navzven, kar se tiče ostalih zobov, pa so katastrofa, en del manjka, drug je bel, en ima samo še korenine…zato vas prosim za nasvet za menjavo zobovja z umetnim…ali kaj drugega, oziroma kaj bi Vi priporočala

vem da je glavno za zobe; redni zobozdravnik, pranje, itd…vendar človek kot jaz je malomaren…naj poudarim da tudi jem veliko slatkega, vendar zobe dokaj redno umivam!!

prosim za odgovor in lep preostanek vikenda želim

Pozdravljeni,

kaj naj rečem!? Strah pred zobozdravnikom je naredil svoje, škoda. Morda bi se tudi za vas našel kak razumevajoč, nežen zobozdravnik, ki bi vam znal vse posege opraviti neboleče. Odlašanje ni na mestu.
Kaj svetujem? Čimprejšnji obisk pri zobozdravniku, redno obiskovanje zobozdravnika vse dokler ni celotno zdravljenje zaključeno, ob tem pa izdatna ustna higiena in dosledno upoštevanje zobozdravnikovih navodil. Veste, umetno zobovje žal ni nikoli tako prijetno, kot je prijetno imeti svoje lastne in zdrave zobe! No, pa uspešno in pogumno, dokler je še čas.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent Draga 1, IG pri Ljubljani tel. 040 934 000

New Report

Close