Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Uporabniki gotovega parketa – ste zadovoljni?

Uporabniki gotovega parketa – ste zadovoljni?

Skoraj smo se že odločili, da položimo že gotov dvoslojni parket, pa zdajle berem po raznih forumih, da so med posameznimi stiki vidne oz. otipljive reže 🙁 Tisti, ki tak parket že nekaj časa uporabljate, kako je v resnici s tem?

Vnaprej hvala in lep pozdrav,
Parket

nikoli in nikdar ne bi dala gotovega parketa!!videz isto kot laminat..groza

Pri tašči imajo doma v dnevni položen gotovi parket že vsaj 25 let, seveda so se na stikih naredile reže vendar ni nič slabše kot pri klasičnem parketu, pri katerem se sčasoma tudi naredijo reže in sploh ni moteče.

Nejčika…Zakaj morate nekateri stvari takoj skritizirati, nihče te ni vprašal, če ti je tak parket všeč, vprašanje je drugo!Vsake oči imajo svojega malarja.Nekaterim so všeč brezhibne površine.Predvsem je dvoslojni gotovi parket primeren za talno gretje.

Timotej, hvala 🙂 Resnično, zanimajo me tisti, ki parket UPORABLJAJO …, tako kot si ti napisal, kolikšne so res tiste reže (in ne, kako parket posameznikom izgleda).

Parket

tudi mene motijo te reže, problem je, da med deščicami, ki so na “deski”, teh špranj ni, so pa tam, kje so ti paneli speti skupaj. pa tudi plavajoč način polaganja parketa me pri hoji dela nervoznega.

Mi imamo troslojnega. Reže se res vidijo, vendar to niso “utori”, ampak stiki, ki so vidni le pod določenim kotom. Pa me ne motijo, ker drugače izgleda super. Naš parket je lepljen in ni polagan plavajoče. Imamo pa v eni sobi laminat, pa je razlika OGROMNA.

lp

Pozdravljeni!

Že dalj časa spremljam Vaše razprave o parketu oz. ploščicah.

Vsem ljubiteljem videza parketa, a uporabnosti ploščic (čiščenje oz. nega nasploh, talno gretje) priporočam ploščice v imitaciji parketa. V zadnjem času jih je na tržišču precej, res pa je, da se kvaliteta bistveno razlikuje. Nekatere dosegajo pri nas vrtoglave cene, ker so marže grabežljivih trgovcev še vedno blazne, zato zainteresiranim priporočam, da se obrnejo na tuje distributerje (Avstrija, Italija). Z lastno organizacijo prevoza (kak naš špediter) Vas bo prišlo ceneje.

Zanimiva spletna stran: http://www.porcelanosa.com/ (ceramic tiles, parquet).

S fantom sva bila namreč v dilemi: on je nadvse želel parket, ker les deluje toplo, jaz pa sem želela, da se tla vsak teden pobrišejo, da ne bo razpok, da lahko čez pet let prestavim pohišvo in tepihe, kamor želim, brez da bi se poznale svetle lise itd.

Ko sva našla njihove ploščice, nama je res odleglo. Ne bi jih zamenjala za parket.

LP

Tajda

Pri nas je super, nobenih estra rež. ni pa plavajoča varianta, ampak lepljeno, položeno kot klasični. Res OK.

Pri teh ploščicah (les) potem rabiš talno gretje, če ne bo revma čez par let, hehe. Sorry za offtopic.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hvala vsem. Ste me potolažili, ker bomo tudi mi lepili, izgleda, da to še najbolj pomaga. Pa sem se potem še sama spomnila, saj konec koncev tudi pri klasičnem polaganju čez čas nastanejo reže – pa še več jih je, ker so deščice posamezno. Zdaj se mora samo še parketar nazaj prikazat 🙂

Lp
Parket

New Report

Close