Uporabnice Quinny Speedi-ja! – že pri 5 mesecih???
Februarja bom rodila in za našega bodočega člana izbiramo voziček … Bili smo že popolnoma odločeni za Quinnya Freestyle 3XL, zdaj pa sem začela gledati Speedi-ja.
Samo ogrodje mi je bolj všeč – je krajši ali pa vsaj deluje tako, malo lažji je, za kasneje mi je tudi bolj všeč, ker je širši (3XL se mi zdi precej ozek)… Po novem je možno dokupiti še »obroč« za sprednji del, da ima otrok oporo za roke in ga tudi ni treba več tako tesno pripasati, da je še vedno varno!
V dilemi sem le zaradi tega, ker se ne poleže popolnoma!
Za prve mesece imam košaro Dreami, računam da jo bomo lahko uporabljali vsaj 4m, raje bi seveda še več, če je mali ne bo prerasel.
In kaj me zdaj zanima? :-)))
ZANIMA ME PREDVSEM, če je katera “prešaltala” na Speedija pri otrokovih 5m in kako se je obneslo??? Je močno moteče/neprijetno to da otrok ne leži popolnoma v vodoravnem položaju? V tem času so kljub vsemu še precej majhni in še dostikrat zaspijo v vozičku…
Enkrat sem pred časom sem že spraševala za mnenja o Speediju in 3XLu, pa so se mi zdaj porajala nova vprašanja.
Ne moti me, da se športni del ne da obrniti, saj bomo na začetku itak imeli košaro, potem pa so otroci radi obrnjeni tako, da vidijo naprej. Tudi velikost vozička ni nobena ovira, ker imamo velik avto in ga niti ne bo potrebno zlagat za v prtljažnik – bomo kar celega postavili notri!
Pri hčerki smo začeli športni voziček (takrat Peg Perego PlicoMatic) uporabljati pri 8m starosti, vendar le-ta se je popolnoma polegel! Zato sem zdaj v dilemi, če bi mogli tokrat zaradi tega, ker bi mali košaro prekmalu prerasel, prej »prešaltati« na športni del.
Prosim za vaša mnenja oz. izkušnje v praksi! TOrej uporabnice Speedija, dajte prosim vaše komentarje :-))
Hvala in lep pozdrav
Peg prego pliko ne gre v popolnoma ležeč položaj je pa zelo blizu. Tako, da za novorojenčka ravno tako ni primeren. No pa to niti ni pomembno.
Jaz imam doma quinny buzz se mi zdi, da je malo podoben in si ne predstavljam, da bi lahko not ”ležal” naš fant. Košara je že premajhna ampak za quinny pa niti pod razno ni še dovolj velik.
Sicer pa sam ponudnik piše, da je speedi primeren od 7-8 meseca naprej. Pa sigurno raje napišejo malo prej in ne kasneje.
Če imate finančno možnost bi jaz vzela za par mesecev en mogoče rabljen voziček, kateremu gre športni del vsaj približno v vodoraven položaj. Oziroma boš videla kako bo. Če bo drobcen bo mogoče košara za več kot 4 mesece in bo nato že tako sedel, da boste lahko uporabili direktno športni del. Če to ne bo šlo boš pa imela še vedno dovolj časa, da si takrat vsaj začasno omisliš kaj drugega.
Če ti je seveda sicer spedi toliko bolj všeč kot drugi.
Mi smo uporabljali košaro do treh mesecev in pol, ker jo je prerastel, potem pa še kake pol meseca lupinico, nato pa smo presedlali v športni del.
Glede na to, da ne gre čisto v ležeč položaj, našega malega to ni nič motilo, spal je pač malo dvignjeno.
Je pa tudi res, da je pri šestih mesecih začel sam sedeti in je redko kdaj ležal oz. leži samo takrat ko spi.
Sedaj smo dokupili še zimsko vrečo (ki jo zelo priporočam), poleti pa smo mu spodaj dajali brisačko.
Dobro se odločite in srečno!
Lp
Mi imamo tudi Speedija in sem prav razočarana nad njim. Če bi zdaj kupovala, bi zagotovo kupila Freestyle 3XL. Moti me predvsem športni del (ki smo ga, mimogrede, začeli uporabljati že pri 4,5 mesecih), saj otrok ne more sedeti normalno v njem, ker je vedno v polležečem položaju. Enostavno je hrbtni del tako narejen, da se ga ne da potisniti toliko navzgor, da bi lahko normalno sedel! Moja deklica ima že 1 leto in ji polležeči položaj seveda ne diši najbolj. Povrh vsega zelo zelo pogrešam obroč spredaj, da bi se otrok lahko česa oprijel oziroma, da ne bi bil vseskozi zavezan. Tako da lepo prosim Februarko, če mi sporoči, kje bi dobila ta obroč za dokupiti, ker ko sem spraševala po trgovinah,so mi rekli, da ne obstaja. Sicer pa res priporočam raje nakup Freestyla!!
Zdaj pa jaz sprašujem vse tiste, ki imajo Speedija: imate tudi vi take probleme z vozičkom ali ste zadovoljne z njim? Smo mogoče kaj narobe sestavili? Navodila smo itak dobili samo v nemščini…..
Hvala in lp
Majdica, vidim, da si odgovor že dobila :-))
No, jaz sem ravno včeraj naročila Speedija, v BC ga imajo trenutno v akciji in je znižan iz 289€ na 189€! :-))))))
Uporabljam Speedi-ja od leta 2005. Pri 4,5 mesecih smo šli v športni del, ker ta mali ni hotel biti več v košari. Najprej sem iz lupinice prestavila del za glavo – da ni lezel na stran. Ko je začel sedeti. sem za gornjim delom naslonjala namestila trak (gurtno na zapenjanje), s katerim sem dosegla, da se je naslonjalni del bolj dvignil. To je tudi edina stvar, ki me je motila. Sprednje ograjice nisem nikdar pogrešala.
Sedaj je mali star dobri 2 leti, pa še vedno uporabljam speedija – dnevno spi v njem po 2 – 3 ure (malo je že kratek). Ko grem na daljši sprehod ga vzameva s sabo, da se v eno smer lahko pelje (drugače hodimo predolgo).
Za tako ceno (sploh sedaj ko je v akciji) je voziček odličen. Sama sem doma cca 20 minut od prve trgovine, vse sva vedno obhodila peš in z vozičkom nisem imela nobenih težav – le trikrat predrto zračnico. Vedno je v spodnjem delu – košari – dežna prevleka in dežnik in to je to.
Sicer mi je pa od novih vozičkov zelo simpatičen Maxi Cosije – Mura (upam da sem si prav zapomnila) in sicer zaradi oblikovanega – zaobljenega hrbtnega dela, ki se tudi zelo poleže – ja cena mi pa ni simpatična.
Dober izbor in vso srečo
renee, hvala še za tvojo izkušnjo! :-))))
TUdi jaz sem opazila, da bi šel hrbtni del višje, če bi ga nekako podprla in sem tudi že razmišljala o tem, da bom že pogruntala in nekaj napela zadaj, da ga bo držalo :-)))
Drugače pa mi je vedno bolj všeč! Od včeraj ga imam doma, ravno prejle smo ga sestavili, nanj poskusili dati košaro, pa lupinico …:-)))
Dobro idejo si mi dala še z delom za glavo iz lupinice, ker bo za npr. 5mesečnika še precej širok in je fino, da ga nekaj drži na sredini vozička!
Hvala še enkrat! in ja, za 190€ res ni kaj dosti razmišljati. Jaz sem prej še kolebala, ker sem imela možnost dobiti 3XLa starega nekaj mesecev, na posojo. Ampak, ko sem pa tole akcijo videla, sem pa kar zagrabila :-)))))
Renee, kako me je razveselilo tvoje mnenje. Naš škratek je sedaj pri treh mesecih še v dreami košari in voziček se mi zaenkrat zdi odličen, sploh ker veliko hodimo naokrog, tudi po gršem makedamu, pa tudi tečem z vozičkom in se super obnese, ko prvo kolo zakleneš. Enostavno zlaganje je za nas prednost, ker grem brez problema sama z avtom kam na obisk…Športnega dela še nismo uporabljali, si bom pa zapomnila tvojo idejo z gurtno. Sicer pa bi se naklon dal rešiti najbrž tudi z eno blazinico za hrbtom, kaj vem, samo razmišljam.
lp,M.
Mi smo za podporo hrbtnega dela uporabljali kar tiste možičke na elastiki, ki naj bi jih otrok imel spredaj. Saj je nekako šlo, ni pa najbolj praktično. Sicer pa že čakam varovalo iz Sončka! Upam, da bo moja mala sedaj rajši v vozičku….. Res pa je to, da se s tem vozičkom da priti po vsakršnem makadamu in se da z njim zelo lepo upravljati, saj sem poskusila razne Peg Perege in ni primerjave. Tako da se mi zdi, da ima vsak voziček pozitivne in negativne strani in se je treba pri vsakem še malo znajti, da postane popoln. 🙂
Nekaj bi še dodala v zvezi s tem obročem, ki ga je možnost dokupiti!
Ko sem v soboto kupovala voziček, me je zanimalo zakaj varovala v Sončku že imajo, v BC pa ne.
In mi je prodajalka povedala, da ti, ki jih prodaja Sonček niso originalni. Quinny naj bi jih sicer že imel v proizvodnji, vendar pa preden prestane vse varnostne teste, ne sme v prodajo! Tako jih (originalne), pričakujejo v mesecu februarju 2008!
Glede na to, da je ta “ponaredek” v Sončku 25€ (kar sploh ni malo), me res zanima kakšen bo originalen in kakšna bo cena le-tega!
Nekaj me še zanima, v trgovini pa sem pozabila vprašati … Ali obstaja za Speedija zimska vreča za noge? Razmišljam za drugo leto (zima 2008/09), ko bo naš palček že sedel v šp. delu, da bi bilo fino, če bi se dala dokupiti :-)))
Nimam časa vsega brati, bi ti rekla da otročki pri 5 mesecih itak nočejo več ležati v znak. našega sem morala od 4 dajati malo gor pokonci da je gledal ven, ker ni hotel gleddati več mamice in ležati. ko je zaspal pa sem ga polegla kolkor sem lahko, samo nikar ne skrbi….mislim, da ni problem. tvoja rešitev je čisto ok. saj otroka ne boš vozila pet ur….pa pa