uporabljati dudo?
…se strinjam z vsem napisanim. Dodala bi samoše to, da nekatere mislijo da duda kvari zobke. Slepa ne, kvečjemu le flaška s sladkimi čaji , ali celo kakavom. Moja prva hčerka je imela dudo do tretjega leta, flaške pa ne, pila je iz kozarčka za učenje in ima zdrave zobe (stalne), pa tudi mlečne je imela zdrave. Sedaj imamo tretjo punčko, ki jo polno dojim, a kljub temu včasih rabi dudo za tolažbo. Poskusili smo vse od Aventa, Nuka, Nub, a na koncu je zmagala Tommee Tippee. Edino te ne pljune takoj ven.
Aja, pa še to, prebrala sem, da je v začetku boljša duda iz silikona in ne lateksa, ker le ta spremeni obliko (se razvleče) in ni tako obstojen.
MILU1, drži. Je pa še ena fora … ko se otrok navadi ene dude, ne mara druge. Moj sin na primer nikoli ni hotel silikonske, samo tisto iz lateksa. Na flaški – aventovi je tedaj imel samo silikonsko, ker samo take imajo. Hči na flaški niti pod razno noče silikonske, enako iz lateksa pa ja. Ima pa recimo nukovo, ki sicer meni ni preveč všeč, ampak so jo nanjo navadili v bolnici in ni hotela druge.
Je pa stvar tudi v tem, da ko se navadi na tisto svojo dudo, ponavadi dobi tudi zobe. Slabost silikonske je, da se jo da precej hitreje zgrizti, kot tisto iz lateksa. Če uide v grlo ni ravno fajn …
Smo se že navadili, da je treba kar pogosto menjat in kupovat nove, ker lateksove se res prej uničijo in postanejo grde.
…ja in potem spet nekaj časa traja , da duda iz lateksa dobi tapravi “okus”. Ker moja nastarejša hčerka je tudi imela dudo samo iz lateksa (dobila jo je že v P) in , ko smo ji jo zamenjali z novo je en cajt trajalo, da je duda spet dobila pravi vonj in okus. Pri novi se je prav kremžila…
bolje dudka , kot palec v ustih.
Veselega Miklavža vsem