Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Uporaba Sumamed 500

Uporaba Sumamed 500

Spoštovani.

Sin je star 13 let in ima 35kg.

Mesec nazaj mu je spec..pediatrije zaradi suma na pljučnico odredila rtg slikanje pljuč in krvno sliko. Rtg ni pokazal nič posebnega, CRP vrednost je bila 65. Zdravnica predpiše Sumamed tbl 500 tri dni. En teden je bil sin bolje nato je začel ponovno kašljati. 

Ker se je kašelj stopnjeval ponovno obiščeva zdravnico, ki pravi da na pljučih ne sliši ničesar. Sledi natančen pregled krvi (jetra, ledvice itd.). Izvidi so brez posebnosti. Predpiše mu Ventolin 3x dnevno po 4 vpihe. Sinu se stanje ne izboljša. Čez 4dni imava kontrolo in se zdravnica  odloči za kontrolni rtg pljuč.

Slika je brez posebnosti. Zdravnica nas obvesti, da se je po posvetu z infektologinjo odločila, da mu predpiše še dve škatli Sumamed 500 tbl za 6 dni.

Po zaužitju prve tablete dobi sin krče v trebuhu, slabost in drisko. Krči so kasneje izzveneli in dali smo mu Linex forte. 

Glede na to, da v navodilih zdravila piše, da mora otrok imeti več kot 45 kg telesne teže me zanima ali je res potrebno nadaljevati s tem antibiotikom, ki zdravi bakterijske okužbe. Izvidi pa nisi pokazali le te.

Prosim za nasvet.

Hvala

 

Spoštovani, tovtstna vprašanja ne sodijo na forum, temveč k vašemu zdravniku, oz. infektologu, da vam obrazložijo odločitev.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close