Najdi forum

Uporaba mikrovalovke

Prosim tiste, ki pišete o škodljivosti in tiste, ki pišete o neškodljivosti – dajte kakšen uporaben link prilepit, da se bo dalo prebrati tudi kakšno informacijo, ki ne bo tipa “se mi zdi”, “manda” in “slišala sem”. Če je kdo o tem bral v kakšni reviji, namenjeni potrošnikom (pri nas ali v tujini) bom informacije zelo vesela, se mi zdi nekako najbolj verodostojna.

Pri nas smo zaradi pomanjkanja prostora kupili pečico, ki ima tudi mikrovalove, tako da aparat sam uporabljamo za vse, za kar gospodinjstva uporabljajo pečice in mikrovalovke.
Poleg pogrevanja bi pri MV izpostavila tudi kuhanje pudinga, ki ga pri nas radi jemo, vendar ga na klasičen način nismo kaj dostikrat kuhali, saj je vretje mleka “cel projekt”. Zdaj je to najmanjši problem. Vodo za čaj in kavo kuhamo v grelniku vode. V MV pa pogrevamo mleko (vsak dan), pa kakšno v hladilniku pozabljeno sadje ali jogurt pogrejemo za par sekund, da ni premrzlo. Že samo pri pogrevanju mleka se meni zdi, da odtehta – prišparam dnevno dva lonca, pa še zraven ni treba stati, pa še ravno prav je toplo na koncu. Tudi pri določenem pečenju si pomagamo z mikrovalovko in je dosti prej gotovo.

Mikrovalovke – tihi ubijalci

Če koristi marsikaterega strojčka odtehtajo tisto, kar hrani odvzame to ne moremo reči za mikrovalovne pečice.

Vrhunec neumnosti sodobnega človeka je izum mikrovalovnih pečic. Švicarski znanstvenik

Dr. Hans U. Hertel, je na nevarnost mikrovalovne tehnologije opozarjal še pred desetletji. Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana ki je segreta ali skuhana v mikrovalovni pečici, povzroča v krvi bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka. Njegovim raziskavam se je priključil tudi prof. Bernard Blanc iz švicarske tehniške šole v Lozani. Poskusnim osebam so dajali različno pripravljeno hrano. Pred hranjenjem in po njem so jim odvzeli kri za laboratorijsko preiskavo. Pokazalo se je, da je v mikrovalovni pečici segreta ali pripravljena povzročila zbiranje krvnih celic v strdke. Zato je krvna slika kazala resen padec rdečih krvničk in silovit skok leukocitov, ki so morali »reševati« nastalo izredno stanje.

Poleg tega pa mikrovalovi uničujejo hranilno vrednost živil. Biouporabnost (sposobnost hranilnih snovi, da bi jih telo lahko uporabilo) se zmanjša za 60 do 90 odstotkov! Zato vsako uživanje hrane iz mikrovalovne pečice resno slabi naš imunski sistem, ki svoje moči porabi na urejanje kaosa, ki ga v našem telesu izziva hrana iz mikrovalovnih pečic.

Verjetno se sprašujete, kako je možno, da so mikrovalovne pečice še v prodaji, ko pa ruske in švicarske ter druge neodvosne študije kažejo enake rezultate o njihovi škodljivosti. Rusi so leta 1976 celo prepovedali uporabo mikrovalovnih pečic in na nevarnost opozorili tudi druge po svetu. V času perestrojke so prepoved odpravili, vendar so dovolili odmerke, ki so več tisočkrat manjši kot v ZDA! Do razlike je prišlo zato, ker so Rusi odmerek predpisali na podlagi poskusov na ljudeh, Američani pa brez posebnih razsikav. Če se zavemo, da je mikrovalovna tehnologija tudi osnova sodobnih komunikacij, ki pa so najbolj dobičkonosne panoge in odličen vir davkov za državne blagajne, se marsikaj pojasni. Ne pričakujte, da bo to storila država. Za svoje življenje ste odgovorni sami!

http://www.naravno.net/index2.php?page=preddet&id=116

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Linka ocitno ne morem prilepiti, ker potem post ne gre skozi.

Mikrovalovke – tihi ubijalci

Če koristi marsikaterega strojčka odtehtajo tisto, kar hrani odvzame to ne moremo reči za mikrovalovne pečice.

Vrhunec neumnosti sodobnega človeka je izum mikrovalovnih pečic. Švicarski znanstvenik

Dr. Hans U. Hertel, je na nevarnost mikrovalovne tehnologije opozarjal še pred desetletji. Njegove študije iz leta 1989 so pokazale, da hrana ki je segreta ali skuhana v mikrovalovni pečici, povzroča v krvi bolezenske spremembe, podobne tistim, ki jih povzroča začetna stopnja raka. Njegovim raziskavam se je priključil tudi prof. Bernard Blanc iz švicarske tehniške šole v Lozani. Poskusnim osebam so dajali različno pripravljeno hrano. Pred hranjenjem in po njem so jim odvzeli kri za laboratorijsko preiskavo. Pokazalo se je, da je v mikrovalovni pečici segreta ali pripravljena povzročila zbiranje krvnih celic v strdke. Zato je krvna slika kazala resen padec rdečih krvničk in silovit skok leukocitov, ki so morali »reševati« nastalo izredno stanje.

Poleg tega pa mikrovalovi uničujejo hranilno vrednost živil. Biouporabnost (sposobnost hranilnih snovi, da bi jih telo lahko uporabilo) se zmanjša za 60 do 90 odstotkov! Zato vsako uživanje hrane iz mikrovalovne pečice resno slabi naš imunski sistem, ki svoje moči porabi na urejanje kaosa, ki ga v našem telesu izziva hrana iz mikrovalovnih pečic.

Verjetno se sprašujete, kako je možno, da so mikrovalovne pečice še v prodaji, ko pa ruske in švicarske ter druge neodvosne študije kažejo enake rezultate o njihovi škodljivosti. Rusi so leta 1976 celo prepovedali uporabo mikrovalovnih pečic in na nevarnost opozorili tudi druge po svetu. V času perestrojke so prepoved odpravili, vendar so dovolili odmerke, ki so več tisočkrat manjši kot v ZDA! Do razlike je prišlo zato, ker so Rusi odmerek predpisali na podlagi poskusov na ljudeh, Američani pa brez posebnih razsikav. Če se zavemo, da je mikrovalovna tehnologija tudi osnova sodobnih komunikacij, ki pa so najbolj dobičkonosne panoge in odličen vir davkov za državne blagajne, se marsikaj pojasni. Ne pričakujte, da bo to storila država. Za svoje življenje ste odgovorni sami!

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Za mikrovalovne pečice je prišel čas, da se jih znebite

Ni lepšega kot hitra prehrana. Ker imamo časa, predvsem pa energije po napornem dnevu, vedno manj, nam tovrstne naprave, pridejo še kako prav. Hitro segrevanje, kuhanje, odtaljevanje, priprava hrane, nam omogoča, da se več časa posvetimo lenarjenju na kavču ali ob igranju računalniških igric :). No ja ni vedno tako, a dejstvo je, da so mikrovalovke danes zaradi nizkih cen zelo razširjene in priljubljene med populacijo.

Prišel je čas, da se jih znebite. Zavest o zdravju kot prvotni dobrini, ki jo lahko hitro izgubimo in zelo težko pridobimo nazaj, se širi z enormno hitrostjo. Na srečo pri tem pomagajo tudi trgovci z reklamiranjem zdravih in tudi kvazi zdravih živil, ki jih naše telo „nujno” potrebuje.

Pa poglejmo kaj je s temi mikrovalovi.

Neverjetno je, da se določenih nevarnosti zavedamo, a nič ne naredimo. Ko segrejemo vodo v steklenem kozarcu v mikrovalovki (MV), je kozarec mrzel, voda pa vroča. Zaradi segrevanja vode z mikrovalovi, voda postane naš sovražnik, namesto naš zaveznik. Ugotovili so, da ko pojemo hrano pripravljeno z MV, se zmanjša nivo hemoglobina v krvi. No ja, sej to ni nič posebnega. Pač smo začasno anemični. A raziskave kažejo, da so po drugem mesecu testiranja ugotovili še bolj občutno znižanje hemoglobina v krvi. Na srečo so takrat končali s testiranji, kajti s časom se trend vsebnosti hemoglobina ni nič spremenil.

Istočasno so ugotovili, da se je povečalo število levkocitov v krvi, kar je treba jemati zelo resno. Ta znak je ponavadi posledica zastrupitve, oz. škodljivih vplivov na telo.

Povečal se je tudi nivo holesterola, a glej ga zlomka, tudi po jedi v MV skuhane zelenjave. Povezali so ta pojav s stresom telesa, kar MV obsevana hrana sigurno je.

Rezultati te študije so bili objavljeni že pred 15 leti (1992) a jasno zavrženi. Potek si lahko preberete na [1].

Kaj se zgodi v mikrovalovni pečici (MV)?

Pravijo [1], da enormno MV obsevanje povzroči, da se molekule spremenijo v novo vrsto življenja, “radiolitske sestavine”. To naj bi bile mutirane snovi, ki so neznane obstoječemu fizičnemu svetu. Navadno kuhanje (elektrika, plin) prav tako povzroči nastanek dela teh radiolitskih snovi, vendar v dosti manjšem obsegu. To so povezali tudi z dejstvom, da je sveža zelenjava dosti boljšega okusa kot kuhinjsko obdelana. Te radiolitske sestavine ob zaužitju obremenijo naše telo, kar se pozna tudi na krvni sliki.

Delovanje MV vzpostavi izmenično polje v notranjosti MV, kateremu se prilagajajo tudi polarne molekule vode, pa tudi aminokisline, lipidi in proteini. Frekvence so enormne, do 5 mrd. nihajev(sprememb smeri)/s. Zaradi tega „premikanja” molekul, prihaja med njimi do trenja, kar se odraža tudi kot povišana temperatura.

Več o delovanju naprav ter splošnemu vedenju o MV lahko preberete na [2].

Na straneh [1] prav tako lahko preberemo o poizkusih v Rusiji, ki so vodili v to, da so leta 1976 prepovedali uporabo MV za široko rabo. Če naštejem samo nekaj izsledkov:

kuhanje mesa: nastanek (ni prevedeno d-Nitrosodiethanolamine), destabilizacija proteinskih biomolekularnih sestavin
kuhanje zelenjave: spremenil se je način delovanja alkaloidov, ..

povečano število rakavih celic (ob zauživanju tovrstne hrane)
degeneracija imunskega sistema človeka (limfa)
več raka na črevesju in želodcu….
Tudi, če stojimo pred delujočo MV, je to izredno škodljivo.

POZOR, kuhanje v plastičnih posodah ali folijah v MV je izredno nevarno. Iz plastike se sproščajo razne kemične snovi, ki so posledica obsevanja in nekontroliranega razpada organskih molekul v plastiki.

[1] http://www.relfe.com/microwave.html

[2] http://www.curezone.com/art/read.asp?ID=112&db=7&C0=1

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Larifari!

Vir tega pisanja pa je…?

Napisala sem, da mi post ne gre skozi, ce zraven nalepim tudi link. Verjetno je kdo pretirano reklamiral to stran in link ni vec dovoljen. Skratka, ce vpisem link, mi posta ne bo spustilo skozi.

Tale link verjetno ni prepovedan. Izvoli, tukaj pise vse:

http://www.health-science.com/microwave_hazards.html

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

New Report

Close