Najdi forum

Uporaba mikrovalovke

Podlegla sem novodobnemu nacinu zivljenja in kupila mikrovalovko. Tople sendvice smo ze preizkusili, za kaj na hitro pogret se bomo tudi znasli, pa odtajat ravno tako in manj umazane posode tudi prav pride.

Ker pa sem se prvic srecala z mikrovalovko v lastnem domu, sem sla seveda brat navodila in tam zasledila, da se lahko zivila tudi kuhajo in grilajo v njej. Zdaj me pa zanima, ali to tudi uporabljate? Kuhate zelenjavo, testenine, riz in grilate meso?

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

ne,uporabljamo jo samo za pogrevanje in odtajanje

Ker gre menda za najbolj skodljivo napravo, ki jo lahko imas v svojem domu, je sploh nisem kupila.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Evo, zato sem se tudi jaz dolgo otepala mikrovalovke, ampak sem vseeno na koncu podlegla temu novodobnemu zivljenju in zdaj jo imamo.
Itak mislim, da ni fajn, da se jo prevec uporablja, ker so te mikrovalovi skodljivi in tudi spremenijo hrano, ampak ce si v deficitu casa, pa prav pride. Zato sprasujem, ce kdo tudi kuha v njej in ce je to res hitro in okusno. Pa gril baje deluje podobno kot v navadni pecici, torej ni skodljivih mikrovalov, se pa sprasujem, ce je uporaben v praksi al je vseeno bolje pecico vkljucit.

jaz jo uporabljam samo za odtajevanje in pogrevanje. Sem probala 1x kao grill, pa je vse bolj kuhano kot pečeno. 🙂

Jaz sem tople sendvice pogrela z grilom in so super, malo zapeceni na vrhnji strani. No, drugic jih bomo obrnili, pa bodo z obeh strani hrustljavi.

Registrirana, ker se ne razumem na te zadeve, ti ne znam razloziti, zakaj, ampak menda je nevarna tudi, ko se ne uporablja. Menda oddaja neko sevanje. Tako so meni rekli. Mikrovalovka. Potem pa prenosni telefon, ce ni v centrali.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Pa televizija, računalnik……v končni fazi vse te naprave oddajajo neko sevanje.

Saj, saj, vsekakor. Vse okoli nas je skodljivo. Ampak mikrovalovka menda najbolj. Samo to sem zelela napisati. V konci fazi pa … Ce zacnes razmisljati, kaj vse je skodljivo, potem ugotovis, da tudi vode ne bi smel piti in niti v jabolko ne bi smel ugrizniti.

Uporabljam za pogrevanje, včasih za odtaljevanje in za gretje vode za čaj ali Nescaffee (meni osebno najenostavnejše, ker dam vodo kar v skodelico za čaj ali kavo, nato pa še samo filter vrečko ali instant kavo in konec). Uporabljam tudi za kuhanje hrenovk (tiste vakumsko pakirane PP, dam kar z embalažo v posodo z vodo in hop 1,2,3 gotovo).
Mož (ker samo on konzumira):-((( uporablja mikrovalovko za hamburgerje (po navodilih na embalaži že pripravljenih hamburgerjev v Hoferju in Lidlu).
Za kakšno zahtevnejše kuhanje (npr. kosilo iz mikorvalovke) in pečenje, pa še nisem uporablja, mislim da tudi ne bom.
Rezime: mikrovalovka zelo uporabna stvar za pogrevanje, to je tudi vse.

Mimogrede, ko govoriš o novodobnem življenju…to je že nekaj časa nazaj razvilo dosti bolj prijazen aparat, ki se mu reče parna pečica. Enake dimenzije, a povsem neoporečna zadeva s katero lahko pogreješ, odtajaš, poširaš, sopariš, skuhaš vse od goveje juhe do jajc, celo pečeš določene vrste narastkov in biskvitov. Vse na osnovi pare, ki je v današnjem načinu priprave hrane najbolj prijazna do pozitivnih vsebnosti živil.

Torej: kupila si aparat, ki ga je že povozil čas…

Muni, parno pečico ali konvektomat, kot mu rečemo še drugače bi tudi jaz imela (poleg vseh bolj ali manj uporabnih aparatov, ki jih že imam v kuhinji :)))), ampak tako hitra kot mikrovalovka pa ta pečica vseeno ni. In če je problem čas, zna biti mikrovalovka hudo pripravna.

Ja, ampak če nimaš časa počakat minutko ali dve več na račun vseh prednosti, ki jih s parno pridobiš…. Jaz sem mikrovalovno odpikala že pred 7 leti, pa zdaj živim bistveno hitreje kot takrat. In jemo bistveno bolj zdravo. Predvsem je prednost v tem, da ko se je navadiš, celotno kosilo lahko skuhaš v eni rundi: v plasteh naložiš spodaj ribo, gor krompir, riž, zmrznjene njoke ali testenine (ipd), zelenjavo in kosilo je na mizi. Tako okusnega in vseeno hitrega kosila pa tudi mikrovalovka ne zmore. Vmes si pa lahko malo oddahneš, skočiš na MON in še kaj narediš s čemer prihraniš pe več časa. Gre bolj za način dojemanja hrane. Če se ceniš in paziš, kaj daš v usta potem žrtvuješ tudi kakšno minuto več…namesto na hitro odtajanega industrijsko pripravljenega obroka.

Si prebrala odgovore? Večinoma jo uporabljajo za odtajevanje in pogrevanje? Kuhanje instant kave ali čaja??? Nihče me ne bo prepričal, da je investicija v mikrovalovno zgolj zaradi teh dveh funkcij smiselna…Če pa vkalkuliraš čas, ki ga pridobiš pri vzporedni pripravi celotnega zdravega obroka, potem pa je računica drugačn. Poleg tega v parni ne potrebuješ posebnih posod, ki jih mikrovalovka terja… in še in še je razlogov. ampak dokler človek ne proba, ne ve.

Pogrevanja in odtaljevanja brez mikrovalovne pečice si ne predstavljam več.

Kakšna pa je cena parnih pečic?

Uporabljamo jo samo za kokice, to pa je nekajkrat na leto. Kupili smo jo za sterilizacijo pumpice za črpanje mleka, tako, najcenejšo, ker sem si posodo izposodila. Baje ne gre za škodljivost sevanja, ampak za izničenje vseh koristnih zadev v hrani.

naj mekdo popravi, ampak parne pečice so kar konkretnega denarja.

za moje pojme čaj iz mirovalovke ni nikol takšen, kot skuhan na štedilniku, vendar pač je to kompromis s pomAnjkanjem časa.

Ostalo kuhanje in grilanje po moje nima smisla, ker je pač z drugimi načini boljše in tud bolj zdravo. Ampak v ‘spečem stanju ‘ pa ne škoduje, dajte no. Res pa je, da sploh pri zelenjavi ogromno dobrega uniči.

Jaz imam LGjevo z grilom, kipljeno pred tremi leti.
To je edini aparat v kuhinji, ki se uporabpla vsakodnevno in to večkrat.

Za otroke: sterilizacija flašk, dud, pripomočkov, pogrevanje mleka.
Zase: odtaljevanje, pogrevanje hrane, gretje vode za čaj, kapučino, … v mikrovalovki stopim maslo, čokolado, želatino, …

Ampak najpomembnejše 🙂
– topli kruhki – vklopim kombinirano mikrovalove in grill – sir na vrhu kruhka se takoooooo lepo obarva 🙂 in zapeče in to hitro – 5 min.
– pica – naredim jo iz kupljenega surovega ali polpečenega testa. Na začetku vklopim combo, nato samo grill. Pica je pečena v 10, 15 min brez predhodnjega segrevanja pečice in tratenja energije.
– moj zadnji hit: bučke. Bučke malo posolim, nato na malček oljčka na hitro popražim na ponvi, zložim na krožnik, posujem z naribanim sirom in dam pod grill. MNJAMSIIIIIII :)))
– kuhan krompir: krompir opereš in večkrat prebodeš z vilicami in kuhaš na zmanjšanih watih do mehkega. Zraven ponudiš maslo ali kot samostojno prilogo.

PO novejših dognanjih mikrovalovka ni kaj prida škodljiva oz. nasprotno – s kuhanjem zelenjave v njej se npr. ohrani mnogo več vitaminov kot pri običajnem kuhanju in pečenju.

Kar se tiče sevanja je pa podobno kot pri vseh el. aparatih bele, nič več in nič manj. Najmočnejše pa sevanje vpliva pri aparatih, ki so bližje glavi: najbolj škodljiv je fen, potem gsm, potem pa razni radii, tv, bela tehnika.

Sicer pa jo tudi mi uporabljamo samo za odtajanje in pogrevanje.

New Report

Close