uporaba kondomov v nosečnosti
Z možem imava še vedno, klub nosečnosti (13 tednov) spolne odnose ( včasih vsak dan, včasih 1x , 2x tedensko). Zdravnik mi je rekel, da morava v nosečnosti uporabljati kondom. Tega se drživa, vendar je možu zelo neprijetno, saj kondoma nikoli nisva uporabljala. Zanima me zakaj je tako pomembna uporaba kondoma med spolnimi odnosi v nosečnosti?
Želim vam lep dan
Draga Suzana,
moram priznati, da ne vem. Edini razlog bi bil lahko strah pred prenosom spolno prenosnih bolezni. Med strokovnjaki se sicer včasih na ne ravno strokovni ravni sicer debatira o “pomembnosti prostaglandinov”, ki so v semenskem izlivu za “sproženje poroda” ob pravem času (v terminu) toda te vloge še nikomur ni uspelo dokazati. Morda je vaš ginekolog “mislil, da bi zaradi teh prostaglandinov lahko prišlo do splava”???? Ne vem…… ga boste morali sami vprašati.
Samo pripis, to ni nikakršen očitek vam, prej začudenje nad “lastno vrsto”!
Na splošno opažam, da me pogosto sprašujete stvari, ki si jih “ne upate?” vprašati svojega zdravnika. Ali smo zdravniki taki “monstrumi”, da si nas ne upate vprašati stvari, ki zadevajo naša navodila, zdravila, ki vam jih predpišemo in ki konec koncev zadevajo vaše zdravje in počutje?
Dober dan!
Mislim, da zdravniki niste taki “monstrumi”, res pa je , da včasih zdravnik precej hiti in pacientka tako ne ve ali naj sploh kaj vpraša, ko se že na videz vidi, da bi mu bilo morda bolj všeč, če ne bi . POVDARJAM da to seveda ne velja za vse zdravnike, na srečo za bolj malo zdravnikov ( za vas sigurno ne ).Veste, niso pa vedno krivi zdravniki, včasih smo tudi me pacientke, saj v tistem navdušenju, pričakovanju ali morda strahu kaj bo, pozabimo vprašati kar nas zanima.
Rada bi povedala, da sem imela kar nekaj časa težave z vnetji nožnice ( imam jih le še včasih ), in ta vnetja so bila precej pogosta kjub zdravljenju in redni higieni mene kot tudi moža (tudi pred in po vsakem spolnem odnosu ). Sklepam da je moj zdravnik zaradi tega “predpisal”uporabo kondomov.
Lep dan vam želim