Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Uporaba izdelkov s kofeinom

Uporaba izdelkov s kofeinom

Pozdravljeni!
Jemljem homeopatska zdravila.
Ne pijem več kave in močnih čajev.
Zanima me glede kozmetike s kofeinom. Imam šampon za lase in balzam s kofeinom. Ali bi uporaba tega zmotila delovanje homeopatskega zdravila?
Hvala.

 

Pozdravljeni!

Kava in kofein je ena od snovi, za katero vemo, da lahko izniči delovanje homeopatskih zdravil. Zato se je potrebno v času zdravljenja s homeopatijo odreči vsem oblikam kave, tudi brezkofeinski, pravim čajem in vsem živilom, ki ju vsebujejo. Sem spadajo tudi energijske pijače. Omejitev velja za celotno obdobje zdravljenja in še čim daljši čas po tem, ko je to končano, pri kroničnih boleznih je to minimalno 1 do 2 leti.

Za izdelke, ki jih nanašamo na telo, kot je to kozmetika, za katero sprašujete, pa to načeloma ne velja in vam po vsej verjetnosti motenj v zdravljenju ne bodo naredili.

Poleg kave sta snovi, ki lahko motita delovanje homeopatije, še meta in mentol, ter kamilica. Zlasti pri mentolu pa smo tudi pri nanašanju na kožo previdni, saj zdravljenje lahko zmotijo tudi močne vonjave, ki jih vdihavamo. Izogibamo se tudi vdihovanju drugih močnih vonjav in eteričnih olj.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

New Report

Close