Upor
Z zakoncem imava velike težave in to s komuniciranjem. Sam je velikobesedneš in soli pamet ter pametuje na področju ljubezni, kot bi imel za seboj že par ljubezenskih življenj. Sama sem bolj občutljiva in mi besede na tem področju ne tečejo tako gladko. Ko je kaj narobe, hočem popraviti zadevo s stikom (ne z sexom, da nebi kdo mislil). Rada se stisnem in pocrkljam, na ta način pač hočem povedati, da mi je žal…
hm, ja problem pa izhaja iz sexa, to je tudi res. Traja že precej časa in se vleče od mojega prvega poroda, ko sem bila cele dneve sama, ob večerih, pa ko je prišel domov, se je vsedel za računalnik in si ga ob tistih babah na roke metal. Od takrat žal se mi je vse skupaj uprlo in sex je pri nama samo še pešal. V sebi nosim neko jezo in če ni res potreba po sexu tega enostavno ne morem izpeljat.
Vsak dan se prepričujem, da moram najti tisto in tisti trenutek, ki je naju zbližal takrat, pogrešam tiste dni. Ne morem verjet, da te lahko za nekoga taka malenkost odvrne od vsega, pa stalne pridige, potem je tu še delo in delo indelo in nobenega časa….
Kam to pelje, zadnje čase si želim, da bi bila sama, da mi ni treba misliti na vse tiste večere, ko sem se skoraj v strahu odplazila iz dnevne sobe spat, ker sem vedela, da bo spet surla do tal, ker ni bilo sexa…
Ne gre…sam cel dan, otroci , gospodinjstvo, služba, šola…
Zmedeno sto na uro ampak se vsaj bolje počutim. Hm, odgovor ali ga sploh rabim…
Space
Rabiš seveda ga rabiš,
Kajti kdor sprašuje, bi verjetno tudi rad kakšen odgovor. Tudi takšen način kot ga imaš ti je reševanje sporov, vendar je velika verjetnost, da tak način razume samo eden, pri drugemu problem še vedno ostane.
Kot velikokrat poudarim, voda se polije čez rob, šele takrat ko je vedro polno, to pa lahko pomeni, da nekdo ni razumel reševanja sporov ali pa si želi drugačnega, njemu domačega in drugega sploh ne razume. In drugo vprašanje ali on sploh ve, da je zate to reševanje spora in da tako pokažeš, da ti je žal???? Bolj težko bo vedel, če ne boš povedala, žal tudi to ne ve, kaj tebe moti na njemu, če mu to ne poveš in bo lepo gonil svoje naprej, ker praviš, da razume besede.
Kdo je potem tukaj kriv: za vsak prepir sta potrebna dva in za vsako rešitev prav tako, eden se bo moral pogovarjati, drugi stiskati.???
Velikorat pa sem napisal tudi zgodbo o čaju, ena kapljica vode ne more spremeniti niti barve niti okusa čaja, niti druga ne, niti tretja, če pa si vstrajen pa spremeniš tako barvo kot okus čaja.
Od tebe pa je odvisno ali sploh želiš vstrajati.
Ljubezenske težave, pa ne povzroča samo sex. Tudi kipa ne izklesa eno samo dleto.
Primož