Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost UPANJE OSTAJA!

UPANJE OSTAJA!

Kar nekaj časa že prebiram forum in se mi zdi to klepetanje kar prijetno in zanimivo.
Zelo se razveselim ko kateri izmed vas uspe. Tudi midva se trudva že kar lep čas.
Stara sem že 31 let , za mano pa sta 2 spontana splava,odstranitev septuma,
6 ivf postopkov ,,,, Kar ne vem več ali mi bo sploh kdaj uspelo? Do sedaj sem hodila v Ljubljano k prof. Tomaževiču, sadaj pa sem na čakalni vrsti v Mariboru in
septembra pridem na vrsto. Zanima me, če mi lahko katera pove, če je že imela
iskušnje z Ljubljano in nato še v Mariboru? Kje se ji je zdelo boljše? Ali je še sploh
kje katera, ki je imela toliko poskusov kot jaz in ji je potem mogoče uspelo ?
ČAO !

Meta,
jaz sem na zacetku – en neuspel IVF. Vem, kako me je prvi neuspeh “sesul”. A vseeno – kaksne dva emseca nazaj se je na forumu javila sotrpinka, ki je dejala, da ji je uspelo v sedmem poskusu. Torej – ne obupaj.
Ko sem bila se na IUI sem srecala par, ki je bil blizu 10x ze na IVF-u. V Mariboru, Ljubljani in Postojni. Moz je povedal, da je 2x zanosila – vedno po Mb zdravljenju.
In povedal je, da bosta sla – ce takrat v Lj na spontani ne bo “prijelo” na neko kliniko v Švico, kjer naj bi bili najboljsi v Evropi. Rekel je tudi, da cene niso bistveno visje kot pri nas.

Jaz hodim v Maribor (do sedaj en neuspešen poskus) in kolikor sem slišala od žensk, ki se vozija na naš konec iz Mengša, Ljubljane in tudi Primorske, so v MB bistveno bolj prijazni do parov. Drugje te baje bolj ali manj obravnavajo kot številko. Pogovarjala sem se z eno, ki je hodila na IVF-je v Zagreb in se je na koncu znašla v MB. Tam je najbrž še slabše, čeprav imajo samo samoplačniški sistem.

To so informacije iz druge roke – če je res tako, pa ne vem.

Veliko uspeha ti želim septembra!

živio
Jaz poznam ena punca da je zanosila v MB
upam da boš tudi ti
chao
marjeta

Meta, zelim ti veliko srece. Nimam izkusenj z Mariborom, le z Resem in Ljubljano, bi ti pa povedala, da sem imela eno izvenmaternicno, en spontan splav, 3 neuspesne inseminacije, 4 neuspesne IVF-e, stara sem 35 let, sem bila tik pred tem, da obupam, zdaj pa sem mamica trimesecnih nedonosenih enojajcnih dvojckov. Upanje ostaja!

SARI !
ČESTITAM TI IN HVALA ZA SPODBUDO !

Ne vem, če bo to kateri pomagalo, a jaz sem zanosila tudi s pomočjo homeopata (dr.Pajntar, Lj.). Ker eno leto in več nisem zanosila, pa še jajčnik me je hudo bolel in so mi izpadali lasje, so mi predpisali Diane 35 za dobo enega leta. Simptomi so kmali izginili in ciklus se je med jemanjem uredil. Po prenehanju s hormoni spet nisem mogla zanositi nekaj mesecev, ker mi je kar nekaj ovulacij manjkalo. Ko mi je le uspelo in je vse kazalo lepo in prav, sem v 14. lednu spontano splavila. po nekaj mesecih so ugotovili pregrado v maternici, ki mi je bila uspešno odstranjena (brez te operacije najbrž ne bi nikoli donosila). A hormonsko neravnovesje je še vedno vztrajalo, neredne menstruacije, prav tako neredne ovulacije. Po treh tednih jemanja homeopatskih kapljic za na dolgo in podrobno opisan problem sem dobila ovulacijo na okoli 14. dan, prej sem jo dobila kvečjemu na 24. ali 25. dan, če že. Že 29. dan po zadnji menstruaciji je Clearblue pokazal pozitivno ( prej so bile menstruacije na 17 – 36 dni). Otročič je zdrav, vse teče kot mora, sem pa že v 6. mesecu. Želim vsem svetovati, naj poleg uradne medicine poizkusijo še kaj (tudi akupunktura naj bi bila zelo uspešna) in naj se jim želja izpolni, kot se je meni po treh letih. Srečno!

Res lepo se je uredilo. Želim ti zdravega otročička in lepo nosečnost do konca.

New Report

Close