union olimpija
pozdravljeni vsi tukaj,
ne vem če tole paše sem samo vseeno.
tako sem razočarana nad ekipo Uniona Olimpije,
prej sem jih naravnost obozevala , se letno karto sem imela,
zdaj pa jih tudi po televiziji več ne gledam. Gledam samo Krko.
samo 2 slovenca v celi ekipi. Vem da je to vse biznis, vendar Sagadin
je kupil same poceni igralce, letni proračun pa imajo 10 milj. dem.
Kam gre potem ves denar. Kje je slovenski podmladek košarke?
Resnično sem jezna, kupujejo se latvijci, makedonci, …… kje so mladinci
slovenski-naj iz njih kaj naredi Sagadin, pa sigurno se najdejo dobri med njimi.
Zanima me vaše mnenje.?
Če bi Sagadin ponudil našim slovencem ki igrajo drugje malce več denarja
bi seveda ostali doma in igrali za Union olimpijo. Pa jim ne, zakaj ne,
ker nima?? ni res…. Kot sem rekla letni proračun imajo 10 milj.dem.
Zelim si le prazne tivolske dvorane-košarka se igra zaradi gledalcev,
to bi Sagadin lahko vedel.
Pa saj je stvar jasna. Union kupuje poceni igralce, da potem Sagadin nekaj naredi iz njih in jih potem čim dražje proda. In zato se gre. In sedaj že tudi tuji neuveljavljeni mladi igralci vedo, da se k Sagadinu splača priti, da bodo sicer nekaj let garali, ampak da se bodo veliko naučili in lahko potem nadaljevali kariero v kakem bolj bogatem klubu.
Če bi pa želeli v Sloveniji doseči boljše rezultate, potem bi pač bilo potrebno vložiti več denarja, kar pa verjetno naši sponzorji ne prenesejo. Jaz v resnici ne vem, kaj ima pivovarna Union od košarke, po mojem ne veliko, ker v Sloveniji se tak ve kdo pije katero pivo, ne vem koliko izvozijo, vendar generalno gledano dvomim, da se Unionu splača ta vložek in verjetno ne bi bilo smiselno da bi dal še več.
Prav tako ne bi veliko pomagala večja dvorana (recimo 3 tisoč gledalcev več X 5.000 SIT X 10 mednarodnih tekem = 150 mio SIT je malo več kot 1 mio DEM več, pa je treba odbiti stroške..)
Jaz osebno sem kar zadovljen, da Sagadinu ratuje to kar mu. Čeprav je seveda vprašanje, kdaj se bo še on (ponovno) podal v tujino.