Unetje jajcnikov

L.p!
Od jan.imam tezave z desnim jajcnikom! Ker od jan.do aprila niso vedli kaj se z mano dogaja so me zdravili za unetje maternice,unetje mehurja ,unetje ledvic….vedno drugi antibiotiki a kri slaba vedno kaze unetje ddne15.4.2018so me zaradi hudih bolecin sprejel v bolnico rekli da sem febrilna nevem kaj to pomeni? Odlocili se za CT trebuha ki je pokazal da gre najverjetneje za tubo-ovarialno absces desno. Laboratorijski izvidi na dan sprejemaL15,CRP71.3,HB,132,secnica4,3,kreatinin57,jetra v mejah normale,HCGneg.Urin u mejah normale.
16.4.v splosni anesteziji naredili laparoskopijo kjer je bil desno adneksalno viden velik konglomerat na katerem je narascal onentumum. Distalni del desnega jajcevoda je bil zadebeljen. Naredil drenazo abscesa in razresitevadhezij.
Ko so me po tednu dni poslali domov se vedno z bolecinami v spodnjem delj in amoksiklavom in anelgini sem cez teden dni prisla nazaj da me se vedno boli nakar so mi dali doksivibra100mg v kombinaciji z amoksiklavom,spet sem se vrnila da bolecine ne pojenjajo v jajcniku se he vidlo da v meni to kar bi mogli odstranit spreminja velicino ko sem zapustila bolnico je blo velko 6.4cm pol 3.4.pol spet zraslo na 6cm zaj v 31.5.2018 pa je blo velko 6.6.cm zej ze 3tedne pijem klimicin 300 in to 2tableti na 8ur. Obupana sem bolecine se vedno utezeno premikanje. Prosim za nasvet ?12.6.mam spet pregled bojim se da to ne zraste mi poci jajcnik in pride do hudih zapletov! Imam obcutek da se sami nevejo kaj naj? A za odstranitev jajcnika in jajcevoda pa se bojijo saj pravijo da bo zapleteno ker naj bi mela vse zlimano? Ce blo tok vse zlimano in zakaj niso koj pobrali ven jajcnika in jajcevoda? Stara sem 35 in sem ze mama 7letne puncke . A lahko se kj sama naredim in kaj vi mislite na to mojo zmesnjavo? L.p.Anita

Spoštovani,
niste zapisali, če ste hospitalizirani v regionalni bolnišnici ali v kliničnem centru, Če niste v kliničnem centru, bi mogoče ne bilo narobe, če vas tja premestijo ali pa, se vsaj posvetujejo s strokovnjaki tam, ker potrebujete odločno in pravilno zdravljenje s pravo kombinacijo antibiotikov. Zaradi rezistence (odpornosti) bakterij, je zdravljenje “po shemi” neredko neustrezno in če se ne odzivate na zdravljenje, očitno ni izbran pravi antibiotik ali pa niso odstranili dovolj ognojka. Dejansko bo morda potrebna ponovna operacija in odstranitev prizadete strani materničnih priveskov, tako jajčnika kot jajcevoda, ke če se razvije sepsa, bo potrebno odstraniti oba jajčnika z maternico vred. So vam med operacijo pobrali brise ognojenega področja? To bi bilo zdaj zelo koristno, saj bi imeli možnost ugotoviti točno sestavo bakterijske kulture vnetja ter bi določili tudi občutljivost na antibiotike. Če ste že hospitalizirani v KC, pa povprašajte po predstojniku oddelka in prosite za pogovor ter se podrobno pogovorite z njim. Včasih se tuboovarijski abces vseeno jemlje malce preveč “na izi”. Ni panike, če zdravljenje kaže na uspeh, če ga ne kaže, pa je potrebno biti aktiven in se pravočasno odločiti za ponovno lavažo in čiščenje trebušne votline od ognojkov.


New Report

Close