Najdi forum

umrl oče, ni denarja za pogreb

Mi nismo dobili za podpisat nobene stvari? Koliko pa ste potem plačali za pogreb, vse skupaj? Ste dobili kaj nazaj? Sedaj se spomnim, da je res rekel gospod iz pogrebnega zavoda, da država nekaj prispeva, pa tudi mama je nekaj podpisala. Potrdila pa nismo dobili nobenega. Ne vem zakaj smo plačali najprej 540 potem pa še 600, nazaj pa nismo dobili nič.

Mi smo pred dvema letoma pokopali očeta, plačali 1800€ za en čisto nič fancy pogreb, nazaj pa nič dobili. Kaj takega prvič slišim.

lej,saj ne dobiš ti denarja nazaj ampak pogrebni zavod in ta ti mora od skupnih stroškov ta znesek potem odštet.nas je prišlo pri pogrebnem zavodu okoli 800€-od tega so odšteli teh 500€ od države in doplačat moremo še nekaj čez tristo€.
lahko da je mama podpisala, pa ni vedla kaj podpisuje.kopije povračila tudi mi nimamo,samo nam je pa povedal kaj podpisujemo-da njih pooblastiš za ta denar.
je pa vsaj pri nas bilo tako:velenje:kar se dogaja na pokopališču-od najema vežice,izkop jame,ureditev jame…ti računa komunala,ker oni upravljajo z pokopališčem.
kar pa se dogaja preko pogrebnega zavoda pa ti oni računajo,to je:prevoz pokojnika za sežig,ureditev pokojnika,žara,žarni venec,mi smo imel še TIŠINO,potrdilo smrtovnico…
zato ste verjetno plačali dvakrat.samo mi smo dobili položnico po pošti,nič nismo na pogrebu plačevali.
tudi nas je skupaj prišlo okoli 1000€.kar podobno kot pri vas-samo naš znesek je to bruto.če pa je pri vas 1140€-brez državnega-vas je potem vse prišlo-okoli 1700€.
a niste dobili nobenih računov?

Nas je prišel pogreb cca. 1700, nič fancy. Sežig, žara, mrliška vežica za 2 uri,.. Od tega jebilo plačano 500 eur iz posmrtnine direkt na pogrebni zavod (podpisala sem pooblastilo in dala kartico zdravstvenega). Drugače pa prašajte na Zavodu za zdravstveno zavarovanje. Če bi bilo kaj denarja na računu pokojnika bi lahko račun predložili na banko (SKB) in bi šlo iz njegovega računa.
Mislim, da lahko dobite tudi ISP. Če je pokojnik prejemal pokojnino je upravičen do CELOTNE decemberske POKOJNINE, tudi če je umrl v začetku meseca. Na ZPIZ morate date vlogo, pa čez ene dva meseca izplačajo. Nihče nič ne da prostovoljno, če ne vprašaš, tudi če ste upravičeni.

Mislim, kašne imate nekateri “cyber-junaki” če se nista razumela ga nima kaj pokopavat… še vedno je njen oče in se spodobi da uredi njegov pogreb in mu izkaže spoštovanje, saj pač nismo živali ampak ljudje…. No ja če bi avtorja tega odgovora v živo srečal bi verjetno rekel kaj drugega tako je pa lahko “veliki junak” ker nihče ne ve kdo je…. Človek ima pač samo enega očeta in eno mati zato se spodobi da ju pokoplje ko pride čas…. Ne glede na to kako sta se razumela….

Pozdrav od Janeza

Hja kaj pa če otroci ne zmorejo pogreba? Naj ga kar pustijo nekje? Ta je že spet zelo “pametna”….

To ni noben prispevek občine pa vse druge variante, ki jih pišete…je pogrebnina, ki pripada le, če je bila umrla oseba vključena v obvezno zdravstveno zavarovanje; več info:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=790&sid=446

Večina “pogrebnikov” to res samih uveljavi in odšteje od računa.

Pogrebnik mora imeti za pokop na dol. pokopališču občinsko koncesijo – ne more vsak pokapati kjer mu naročimo.

Eni res pišete kar povprek in prosto po…. “ne razumem” je pisala iz prakse in preprosto, kot je urejala sama, bravo!
LP

da se tudi z osnovnimi stroški ,ki jih povrne občina,usa ostala krama pa se šteje.nam so povedali da ti posodijo tudi brez cene lepšo žaro,pokopljejo te pa potem v osnovni,ki jih zamenjajo po ceremoniji.use ostalo so stroški ,ki niso potrebni za pogreb ampak samo “okrasje” ali praznenje denarnice…lp

New Report

Close