umivanje zob na faksu?
Nekaj postov nize (odgovor obupani) je mouse napisala da si umiva zobe kar na faksu, ce ima vmes kosilo.
Ali se vam to zdi normalno oz potrebno ali ni le pretiravanje v neko smer (jaz sem boljsa kot vi, kaz umivam zobe vedno in povsod)
Meni se zdi pretirano kajti zjutraj in zvecer je dovolj. Sem vcasih tudi sam cel dan na faksu in k zobozdravniku ze tri leta nisem sel, pa mi zjutraj in zvecer popolnoma zadostuje!
Spoštovani skeptik,
ne vem, kakšen je namen vašega vprašanja. Bralka se je pač tako odločila, ker je imela velike težave in sedaj meni, da mora za svoje zdravje narediti več. Sama menim, da se je odločila pravilno in da čiščenje zob na faksu ne pomeni, da je v čem boljša od vas. Če bi razmišljala tako, bi verjetno napisala – jaz sem ta in ta in si zobe čistim večkrat kot vi – ona pa je ostala anonimna in je svoj način le opisala kot izkušnjo.
To, da niste bili pri zobozdravniku že tri leta pa ni nič kaj pohvalno in niti slučajno ne pomeni, da so zobje zdravi. To lahko potrdi le zobozdravnik pri pregledu, ki naj bi bil vsaj enkrat letno.
Kaj pa tebe muči kdaj in kolikokrat si jaz zobe umivam?? Ja, kot ti je že dr. Šenk Erpič povedala, imela sem velike težave s svojim zobovjem in zdaj mi gre bolje; zadnjič, ko sem bila pri zobarci mi celo ni imela kaj drugega delat, pa je samo kamen očistila. Glede na to, kako je bilo prej, je to hud dosežek in ponosna sem nanj.
Zato ti lahko pišeš kar hočeš in umivaš zobe tudi samo vsake tri dni, če se ti to zdi pametno, jaz jih bom pa krtačila vedno in povsod!
Z zobmi sem imela veliko problemov in stroškov. Zdaj imam vse urejeno pa še na izgled zlo u redu. In odkar sem imela fiksni zobni aparat imam ščetko vedno v torbici. Zobe si umijem po vsakem obroku + temeljito zjutraj in zvečer + nitka. U povprečju 15 minut na dan. Zdaj če bodo obresti zobje (zdravi) 10, 15, 20 let dlje kot sicer in koliko časa, energije, denarja (un bolečine 🙂 si lahko kasneje prihranim z obiski pri zobozdravniku verjamem da je vredno investirati, ane!
Lep nasmeh!
Danes sem se tudi jaz opogumila in si na faksu umila zobe. Sploh me noben ni čudno gledal! Dve sta se pogovarjali in se mi še zelo prijazno umaknili, ena si je potem prišla napudrat nos, ena pa je prišla v stranišče. Do zdaj nisem še nikogar ‘zalotila’, da bi si umival zobe na faksu, ampak očitno to ni nekaj novega, ker so se vse obnašale, kot da počnem nekaj najbolj normalnega na planetu.
Ja, saj tudi sem 🙂