umiram od bolečine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. :(((((((((((((((
sem 5 tednov po porodu… zaradi potiskanja sem dobila več hemeroidov, ki so se vedno bolj zdravili in sem bila prepričana, da jih nimam več. dva tedna nazaj sem dobila zelo zelo trdo blato, kot kamen dobesedno, pa čisto preveč nabito, tako da mi sploh ni šlo skozi odprtino… mislim vsako odvajanje kot bi še enkrat rodila. vsakič ko sem šla ta dva tedna (nekje na dva, tri dni) mi je tekla sveža kri, med odvajanjem me je zelo zelo bolelo, pa še potem nekaj časa, kakšno urico.
in z vsakim odvajanjem je bilo huje. danes pa sem šla na blato skoraj 5 ur nazaj, bolelo je tako, da sem zraven jokala, blato tako trdo kot kamen, spet preveliko za odprtino, se je zataknilo vmes in nisem mogla niti potisnit, potem ko je šlo, pa sem dobesedno čutila, da me je totalno raztrgalo. in ne vem ali je počil zadnjik ali kaj, v glavnem ven je pogledala takšna temno roza bula, nabrekla…
sem mislila, da je hemeroid, pa berem na netu, da je to verjetno razpok zadnjikovega kanala, ki se zamenjuje s hemeroidi… in da se ne sme mazat s to kremo…
skratka, meni bolečina ne popusti, vedno bolj me boli, sem dala led gor, boli še bolj, mrzla voda pomaga za pol sekunde, meni se pa meša od bolečine…
zanima me, je to katera imela? kako ste zdravile?
in predvsem kaj naj jem, da bom bolj tekoče odvajala?
hvala, pa pardon za bolj “ogabno” temo, ampak tudi to je del življenja.
hvala ti ful ful… nisem iz ljubljane, pa tudi drugače bom počakala do jutra, hvala bogu lahko malčka dam očetu, da ga zjutraj popazi, mu bom dala adaptirano mleko za tisti čas.
joj res upam, da tole popusti, se mi zdi da malo je že bolje, itak že 5 ur drži bolečina.
takoj zjutraj letim k zdravniku in potem javim kaj je bilo, mogoče pa ima katera iste težave, pa ji bo pomagalo, kar mi bo povedal zdravnik.
hvala še enkrat bubba
O revše bogo!!! A veš, jaz sem imela podobne težave kot jih opisuješ ti, z enakimi bolečinami, ki so trajale tudi več ur. jaz sem se mazala s kremo proti hemeroidom, včasih uporabila tudi svečko, predvsem pa jedla VSO zelenjavo in sadje. Pa sem polno dojila. Po parih mesecih se je stanje stabiliziralo. Ja, žal, kar dolgo časa je trajalo. Bi pa tudi jaz z golimi nohti ven skopala vse ploščice iz WC-ja. Res, jej čim več presne hrane, skuhaj si kompot iz jabolk in veliko sliv, pij tekočino…moja hči pri vsej tej moji prehrani ni imela nikakršnih težav…razen da sedaj obožuje sadje in zelenjavo. Malo te moram pohecati. Pa pokliči ginekologa, itak pa imaš po šestih tednih pregled.
Srečno!!!
Predvsem pazi na vsakodnevno odvajanje blata.
Meni uspeva s pijačo – vodo z okusom jagode od Radenske (flaška spominja na Oazo) – ime sem pozabila. Meni je boljša kot Donat. Čim več se giblji in jej hrano ki pomaga prebavi, nujno moraš zmehčati blato!
Res se mi smiliš, sama sem šla skozi nekaj podobnega.
V takih primerih, kot ga opisuješ, je ponavadi bolje iti dovolj zgodaj na urgenco, da ti dajo klistir.
Potem pa seveda pazit na hrano in si pomagat s kakim blagim odvajalom – a nikakor dopustuti, da se črevo poleni, kar se pri odvajalih lahko zgodi.
Tudi zdaj bi šla jaz na tvojem mestu na urgenco, ne k splošnemu zdravniku, če imaš še vedno tako hude bolečine.
V bodoče se “nalivaj” s čaji in tekočino. Jaz sem imela grozne težave po prvem porodu, nič ni pomagalo, v drugo in tretje pa sem ogromno pila in jedla sadje in zelenjavo in nisem imela več težav. Res je tudi, da je prva hči imela krče in sem pazila na prehrano, drugi dve pa jih nista imeli in sem jedla vse po vrsti.
Po pravici povedano, nič ti nisem “fouš”, prav smiliš se mi. Držim pesti, da ti bodo pomagali.
Avvvvvvvvv upam, da si obiskala osebnega zdravnika, tam boš dobila napotnico za proktologa in vse se bosta zmenila, ti pa predvsem pazi na redno prebavo, veliko sadja-čeprav je težko, če dojiš, mojo pupo še pri 7 mesecih zvija, če kaj surovega pojem, veliko donata ali sirup kot so ti svetovale predhodnice.
sama nikoli nisem imela problemov s prebavo, vedno grem 2-3 krat na dan ne glede kaj jem, po prvem porodu pa sem nerodno padla in si počila trtico, takrat so se prvič začele težave,ker me je bolelo potiskanje za odvajanje, med drugim porodom sem si spet poškodovala trtico, ker je bila punčka dokaj velika in od takrat ni več isto, čeprav nimam nikoli trdega blata me odvajanje boli in vsake toliko časa zakrvavim in krvavim tudi 14 dni po vsakem odvajanju, uporabljam svečke in mazilo modulex,faktu mazilo, včasih eno naravno zeliščno nemško zadevo tudi v svečkah in kremi, zraven pa dobiš še ene take ful mehke robčke za brisanje. ki ful pomagajo, ko je vse razboleno, seveda pa čakam na pregled pri proktologu.
Zelo zoprna zadeva in ne odlašaj z obiskom zdravnika, SREČNO!!!
Ojla,
prva pomoč – kadar imaš v črevu trdo blato, ki ne gre ven, se klistiraj z malo vode, samo toliko, da gre blato ven ali uporabi svečko. Ne odnehaj, če prvič ne uspe. Klistiraj se ponovno oziroma uporabi še eno svečko. Če pri iztrebljanju krvaviš, umij dobro in se namaži npr. s kremo iz čajevca ali ognjiča. Vedno se umivaj po opravljeni potrebi in namaži. Če črevo pogleda ven, ga umitega in namazanega nežno potlači nazaj.
preventiva – jej veliko zelenjave, sadja, tekočine, polnozrnat kruh, uporabi naravne dodatke za boljšo prebavo npr. zmleto laneno seme z jogurtom, donat, kislo mleko,…
Navodila za klistiranje najdeš na forumu Zdravilstvo.
Opravljaj veliko potrebo čepe – gre veliko lažje ven. Počakaj, da črevo samo pritisne in se ne napenjaj preveč.
lp
poznam to!!! pol leta brez zafrkancije … kot bi sebe brala :(( tut hodt nisem mogla, jker je bolelo kot hudič … sem se prov bala sprehodov!!! kupila sem odvajalne svečke, jedla suhe slive, pila donat, si z ledom hladila (se mi zdi, da je to še najbolj pomagalo!) … skratka vseeee živo, da sem si olajšala zadevo. s časom mine, je pa zoprno.
veliko sreče, pa čim prejšnje okrevanje!!!
Vse kar so ti povedale uporabi. V lekarni dobiš robčke za tole, daš med ritnice, da malo hladi, pa še čisto imaš. Zvečer namoči tri suhe slive, zjutraj spij vodo in pojej te slive. Portalak je zakon. Pa se ga ne navadiš, ampak za premagovanje teh težav, ki so res grozne. Pa svečke imej doma, za preventivo. Glede iztrebljanja sem prebrala v knjigi o zdravilstvu, da se moraš čimbolj pokončno držati, ne naprej, pa se matrat. Ker je pot iztrebljanja lažja. To mi je ostalo v glavi in kadar me kakšen dan tole tvoje prime, res pokončno sedim, ko čutiš da je čas iztrebljanja. In res drži. Jaz to prakticiram že več let. Pa če pomisliš, je tudi logika. Čim manj težav, tole reši, potem pa res pazi, da redno iztrebljaš. Manj bolečin ti želim.
Oj!
Predlagam, da greš takoj k proktologu. Sama sem problem rešila pri dr. Košoroku, ki ima zasebno ordinacijo na Parmovi v Ljubljani. Mislim, da je Iatros ali nekako tako ime firme. Vzamejo tudi napotnico.
So maximalno (!) pozorni in te takoj (!) rešijo teh težav. Kot pišeš je pri tebi res že hudo, zato nikar ne čakaj!
Jaz imam od tam res dobro izkušnjo – pa so mi delali mini operacijo 8 dni pred porodom.
Drži se!