Najdi forum

umikanje dlesni

Lepo pozdravljeni!

Stara sem 24 let. Problem je v tem, da se mi umikajo dlesni, ne zelo, a vseeno sem recimo na tem mestu zelo občutljiva za dražljaje. Zobozdravnica mi je priporočila, naj se vedno ščetkam navzdol pri gornjih zobeh in navzgor pri spodnjih. To razumem. Vendar bi vas rada vprašala, če obstaja še kaka možnost, da se dlesni učvrstijo. Obstaja kakšna tekočina za mazanje ali kaj takega?

Slišala sem, da je za zobe zelo blagodejna neka električna zobna ščetka (žal ne vem imena), precej draga (okoli 30.000 SIT), ki čisti z nekakšnim nabojem, ioni?? Nisem prepričana, morda vi več veste – naj bi bila odločna predvsem za dlesni. je to res, mi lahko kaj več poveste?

Hvala za odgovor!

Spoštovana Tadeja,

umikanje dlesni je do neke mere fiziološki pojav – z staranjem se spušča tudi dlesen. Vi ste, seveda, za to še premladi. Če se dlesni umikajo le na enem mestu, potem gre verjetno res za neprimerno tehniko čiščenja. V tem primeru je res potrebno spremeniti tehniko in uporabljati navpično (tako kot vi) ali pa krožno tehniko. Če se dlesen umika v obeh čeljustih ob vseh zobeh, potem je potrebno poiskati vzroke drugje.
Po mojem mnenju je za čiščenje še vedno najboljša človeška roka. Električne zobne krtačke svetujem le tistim, ki se nikakor ne morejo “naučiti” primerne tehnike. Z ionskimi krtačkami nimam izkušenj in vam zato z nasvetom ne morem pomagati.
Lepo pozdravljeni!

prosim, da mi poveste kako poteka operacija dlesni, kjer ti nadomestijo nekakšne umetne dlesni,ker mi med zoboma odstopajo dlesni. hvala.tadeja je pisal/pisala:
>
> Lepo pozdravljeni!
>
> Stara sem 24 let. Problem je v tem, da se mi umikajo dlesni,
> ne zelo, a vseeno sem recimo na tem mestu zelo občutljiva za
> dražljaje. Zobozdravnica mi je priporočila, naj se vedno
> ščetkam navzdol pri gornjih zobeh in navzgor pri spodnjih. To
> razumem. Vendar bi vas rada vprašala, če obstaja še kaka
> možnost, da se dlesni učvrstijo. Obstaja kakšna tekočina za
> mazanje ali kaj takega?
>
> Slišala sem, da je za zobe zelo blagodejna neka električna
> zobna ščetka (žal ne vem imena), precej draga (okoli 30.000
> SIT), ki čisti z nekakšnim nabojem, ioni?? Nisem prepričana,
> morda vi več veste – naj bi bila odločna predvsem za dlesni.
> je to res, mi lahko kaj več poveste?
>
> Hvala za odgovor!

Spoštovana Mojka,

take operacije ne poznam.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close